Elizabeth var seks år da Scandinavian Star brant: - Pappa reddet livet mitt

159 mennesker mistet livet i fergetragedien for 26 år siden. Elizabeth overlevde, men minnene hjemsøker henne hver natt.

ET MYSTERIUM:
159 mennesker mistet
livet i brannen på
Scandinavian Star. Men
det er fremdeles et
mysterium hvem som
sto bak mordbrannen
for 26 år siden. Elizabeth Odland var seks år gammel den gangen, men overlevde dødsbrannen. Foto: NTB Scanpix / Jørgen Ploug
ET MYSTERIUM: 159 mennesker mistet livet i brannen på Scandinavian Star. Men det er fremdeles et mysterium hvem som sto bak mordbrannen for 26 år siden. Elizabeth Odland var seks år gammel den gangen, men overlevde dødsbrannen. Foto: NTB Scanpix / Jørgen Ploug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elizabeth Odland (32) glemmer aldri dødsnatten om bord på passasjerfergen Scandinavian Star. Hun var bare seks år gammel, men opplevelsene har preget livet hennes.

- Pappa reddet livet mitt, forteller Elizabeth til danske Ude og Hjemme. Hun bor i dag i landsbyen Lem ved Skive. På stuebordet ligger bunker med avisutklipp. Hun og hennes avdøde far Leo Odland har i intervjuer fortalt hvordan Elizabeth i mange år fikk angst og skrek hysterisk bare hun så et tent stearinlys. Heldigvis fikk hun god hjelp til å takle drømmene som hjemsøkte henne.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer