<strong>ET MYSTERIUM:</strong>
159 mennesker mistet
livet i brannen på
Scandinavian Star. Men
det er fremdeles et
mysterium hvem som
sto bak mordbrannen
for 26 år siden. Elizabeth Odland var seks år gammel den gangen, men overlevde dødsbrannen. Foto: NTB Scanpix / Jørgen Ploug
ET MYSTERIUM: 159 mennesker mistet livet i brannen på Scandinavian Star. Men det er fremdeles et mysterium hvem som sto bak mordbrannen for 26 år siden. Elizabeth Odland var seks år gammel den gangen, men overlevde dødsbrannen. Foto: NTB Scanpix / Jørgen Ploug Vis mer

Elizabeth var seks år da Scandinavian Star brant: - Pappa reddet livet mitt

159 mennesker mistet livet i fergetragedien for 26 år siden. Elizabeth overlevde, men minnene hjemsøker henne hver natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elizabeth Odland (32) glemmer aldri dødsnatten om bord på passasjerfergen Scandinavian Star. Hun var bare seks år gammel, men opplevelsene har preget livet hennes.

- Pappa reddet livet mitt, forteller Elizabeth til danske Ude og Hjemme. Hun bor i dag i landsbyen Lem ved Skive. På stuebordet ligger bunker med avisutklipp. Hun og hennes avdøde far Leo Odland har i intervjuer fortalt hvordan Elizabeth i mange år fikk angst og skrek hysterisk bare hun så et tent stearinlys. Heldigvis fikk hun god hjelp til å takle drømmene som hjemsøkte henne.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer