Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elizabeth Warren trekker seg

Warren trekker seg fra kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

JEFF KOWALSKY / AFP
JEFF KOWALSKY / AFP Vis mer

Elizabeth Warren (70) trekker seg ifølge The New York Times fra demokratenes nominasjonskamp.

Hun følger de andre demokratiske kandidatene; Tom Steyer, Pete Buttigieg og Michael Bloomberg og Amy Klobuchar, som alle har gitt opp kampen om presidentskapet.

Kort tid senere bekrefter Warren dette selv på Twitter, hvor hun også legger ved en lengre uttalelse med et budskap hun delte med sine ansatte i en telefonsamtale i dag.

- Jeg vil starte med nyhetene. Jeg vil at dere skal høre det først, jeg vil at dere skal høre det fra meg: I dag avslutter jeg vår kampanje for presidentskapet.

- Jeg vet hvor hardt dere alle har jobbet, sier hun videre og takker alle sine kampanjeansatte for innsatsen.

- Jeg vet at når vi startet var ikke dette noe dere noensinne ville høre. Det er heller ikke avgjørelsen jeg ville ta. Men jeg nekter å la skuffelsen blende meg eller dere for hva vi har oppnådd. Vi nådde ikke målet vårt, men det vi har gjort sammen - hva dere har gjort - har gjort en varig forskjell.

FORVEKSLER: Joe Biden hadde ikke full kontroll på hvor kona og søsteren hans sto, under gårsdagens supertirsdag. Video: CNN. Vis mer

Warren gjorde det svært dårlig på supertirsdag, da det var nominasjonsvalg i 14 delstater. Hun ble slått av utfordrerne Joe Biden og Bernie Sanders i samtlige av nominasjonsvalgene.

Senatoren fra Massachusetts har tidligere vært jussprofessor ved Harvard Law School. Hun tilhører partiets venstreside og er kjent for kritikk mot amerikansk finansbransje.

Elizabeth Warren har blant annet skapt overskrifter ved å gå hardt ut mot milliardær Michael Bloomberg under hans første debatt.

- Jeg vil snakke om hvem vi stiller mot: En milliardær som kaller kvinner «feite kvinnfolk» og «lesber med hestetryner». Og nei, jeg snakker ikke om Donald Trump. Jeg snakker om borgermester Bloomberg, sa Warren.

Saken oppdateres.

Hele Norges coronakart