Elkjøp planlegger høye julepriser på forhånd

Forbrukerdirektør Randi Flesland raser.

STORE PLAKATER: Men også høye priser - som er planlagt på forhånd, avsløres det i dag. Foto Ida von Hanno Bast/Dagbladet
STORE PLAKATER: Men også høye priser - som er planlagt på forhånd, avsløres det i dag. Foto Ida von Hanno Bast/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forbrukerdirektør Randi Flesland mener elektronikkjeder som Elkjøp er umoralske når de setter opp prisene rett før julehandelen.

VG trykker mandag et internt dokument fra Elkjøp som viser tre planlagte stadier av prisstigning for en rekke elektronikkprodukter fram mot jul. For noen av produktene hopper prisen til over det dobbelte på et par uker.

- Nei, det går ikke an. Det er jo helt enormt. Eksemplene viser at dette er helt bevisst prispolitikk, for reell utnyttelse av forbrukerne. Jeg oppfatter dette som direkte umoralsk og dårlig forretningsskikk, tordner direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet i et intervju med avisa.

Hun kjøper ikke storkjedenes argumenter om at de bare følger markedet i julemåneden.

- Lefdal og Elkjøp har samme eier. Hadde det vært reell konkurranse, kunne de ikke kjørt opp prisene sånn. Jeg ville forventet større grad av ærlighet og åpenhet. Det er bra at dette kommer ut, så forbrukerne kan bruke sin makt til å velge de butikkene som ikke lurer dem, sier Flesland.

Administrerende direktør Andreas Niss i Elkjøp svarer skriftlig til VG at de ikke spekulerer i priser i desember, men følger markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer