- Ellah Joy (6) vinket farvel til venninnene

Så gikk hun inn en ventende svart bil. Dagen etter ble Ellah Joy Pique (6) funnet drept. Arrestert nordmann (49) skal ha erklært seg ikke skyldig.

FUNNET DREPT: Onsdag denne uka ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
FUNNET DREPT: Onsdag denne uka ble seks år gamle Ellah Joy Pique funnet drept på øya Cebu på Fillippinene. En 49 år gammel nordmann er arrestert for drapet. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag denne uka forsvant seks år gamle Ella Joy Pique etter at hun hadde gått inn i en svart bil etter skoleslutt på Calajoan Elementary School på øya Cebu på Fillippinene.

Onsdag gikk drapsalarmen. En jente hadde blitt funnet dumpet i bunnen av en klippe i Barili. Ifølge obduksjonsrapporten kan dødsårsaken være at hun har blitt slått med en tung gjenstand, skriver avisa Sun Star.

- Vi trodde det var en død gris eller en hund, men da vi så nærmere etter var et det menneske, sier Pablito Delumpar, som driver stranden jenta ble funnet på, til ABSCBNNews.com.

I går ble en 49 år gammel nordmann og en filippinsk kvinne pågrepet i forbindelse med drapet. Mannen tok selv kontakt med Utenriksdepartementet i natt. Den norske konsulen i Cebu er nå på vei til den pågrepne for å sikre at han får dekket sine rettigheter.

- Om mannen er siktet, mistenkt eller anholdt i forbindelse med dette er for tidlig å si, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Overland Andersen i UD til Dagbladet. Vinket farvel til venninnene Advokat Frank Malilong er koordinator for en gruppe som samler inn penger til belønning av tips som kan føre til en oppklaring av saken.

- Jeg forstår det slik at de har blitt stoppet på flyplassen i det de var på vei til Hong Kong, sier Malilong til Dagbladet.

Så langt har han samlet inn nesten 27 000 kroner.

- Det er ennå ikke sikkert om det er de to som ble arrestert som står bak drapet. Vi venter på en kunngjøring fra politiet, sier Mailong.

- Jeg snakket med politisjefen i går. Han sa at de hadde gode spor å følge og virket selvsikker på at de ville komme til bunns i saken.

De to arresterte skal ha blitt pågrepet på Mactan Inernational Airport da de angivelig var på vei til Hong Kong. Pågripelsen skjedde i går. Bakgrunnen skal ha vært at de ble gjenkjent på en fantomtegning som har blitt offentliggjort av politiet i Cebu. Nordmannen pekes ut til å være 49 år, mens den fillippinske kvinnen skal være 24.

- Jenta ble bortført av en hvit mann og en filippinsk kvinne etter hun var ferdig på skolen. To av hennes klassekamerater var vitne til hendelsen og har bidratt til fantomtegningen.

- Nekter - De sa at venninnen deres ikke kjente paret, som kjørte en grønn SUV-bil, men at hun ble med frivillig. Hun skal ha vinket til venninnene gjennom vinduet da de kjørte bort, forteller Malilong til Dagbladet.

En hallik skal ha utpekt nordmannen til å stå bak. Cebu Daily News skriver i dag at de to sitter i politiarresten i Cebu.

Avisa skriver at de to skal ha benektet å ha stått bak drapet.

- Hvem har gjort dette? Cirka fem kilometer unna funnstedet fant politiet en bag med jentas skoleuniform, bøker og to pengesedler.

- Hvem har gjort dette mot henne? Hun er min eneste datter. Jeg kan ikke tro at dette skulle skje, sier faren Renante Pique, ifølge ABSCBNNews.com.

Han forteller at han alltid henter sin datter på skolen, men akkurat på tirsdag var han opptatt.

Medelevene til lille Ella Joy blir nå ivaretatt på skolen.

- Vi ønsker å la foreldrene vite at vi er her for barna. Vi vil hjelpe elevene å komme over dette, sa rektoren tidligere denne uka.

PÅGREPET: Denne fantomtegningen ble offentliggjort etter at jenta ble funnet. Det er jentas venninner som ble vitne til at 6-åringen gikk inn i en ukjent bil som har gitt politiet signalement på personene. På bakgrunn av tegningen ble nordmannen og en kvinne som skal være 24 år gammel pågrepet på en flyplass da de skal ha vært på vei til Hong Kong. Foto: CEBU POLICE
PÅGREPET: Denne fantomtegningen ble offentliggjort etter at jenta ble funnet. Det er jentas venninner som ble vitne til at 6-åringen gikk inn i en ukjent bil som har gitt politiet signalement på personene. På bakgrunn av tegningen ble nordmannen og en kvinne som skal være 24 år gammel pågrepet på en flyplass da de skal ha vært på vei til Hong Kong. Foto: CEBU POLICE Vis mer