Skyting utenfor Liverpool

Elle (26) skutt og drept på pub

Ble trolig tilfeldig offer.

DREPT: Elle Edwards (26). Foto: Privat
DREPT: Elle Edwards (26). Foto: Privat Vis mer
Publisert

Kvinnen som ble skutt og drept på en pub utenfor Liverpool natt til første juledag, er navngitt som 26-årige Elle Edwards.

Drapet har rystet Storbritannia. Edwards var på en lokal pub i Wirral sammen med søsteren og venner da hun ble skutt i hodet like før midnatt.

Venninner forteller til Sky News at de trodde smellene var fyrverkeri, før de så 26-åringen ligge på golvet.

- Hun var så glad, vi hadde det så gøy, alle sammen, sier de om kvelden.

RAMMET INNGANGEN: Gjerningsmannen avfyrte en rekke skudd mot inngangspartiet på The Lighthouse Inn. Foto: PA / AP / NTB
RAMMET INNGANGEN: Gjerningsmannen avfyrte en rekke skudd mot inngangspartiet på The Lighthouse Inn. Foto: PA / AP / NTB Vis mer

I Storbritannia er julaften tradisjonelt en utelivskveld, ettersom jula feires morgenen etter.

På frifot

Fire andre personer, alle unge menn, ble også skadd. Alle skuddofrene ble straks fraktet til sykehus, men Edwards' liv sto ikke til å redde. Én av de andre, en 28-åring, er fremdeles i kritisk tilstand, ifølge den britiske kanalen.

Politiet mener gjerningsmannen forsvant i en mørk bil, muligens en A-klasse Mercedes, like etter ugjerningen. Han er fremdeles på frifot.

Etterforskningen er på et tidlig stadium, men politiet går ut fra at 26-åringen var et tilfeldig offer. Inntrykket er at gjerningsmannen avfyrte en rekke skudd mot pubens inngangsparti, uvisst av hvilken årsak.

Edwards' familie er ifølge politiet «sønderknust og utrøstelige».

SJOKK OG SORG: Bekjente av Edwards trøster hverandre utenfor åstedet. Foto: Ioannis Alexoupoulos / LNP / Shutters / NTB
SJOKK OG SORG: Bekjente av Edwards trøster hverandre utenfor åstedet. Foto: Ioannis Alexoupoulos / LNP / Shutters / NTB Vis mer

Kollegene på skjønnhetssalongen hvor hun jobbet, kommer med følgende hilsen:

«Takk for all latteren og gleden du brakte inn i våre liv. Hvil i paradis, kjære engel.»

- Godt lokalsamfunn

Politiet ønsker tips i saken. Særlig ønsker de å komme i kontakt med noen som kan ha informasjon om bilen, som kjørte ut av pubens parkeringsplass umiddelbart etter skytingen.

Angela Eagle, Labour-parlamentsmedlem fra valgkretsen Wallasey, sier hun er sønderknust av den «hinsides» handlingen. Hun beskriver området som «et veletablert og godt lokalsamfunn».

- Politiet har understreket at stedet der dette skjedde, ikke har noe å gjøre med handlingen, og jeg håper det vil berolige redde velgere som befant seg midt i denne frastøtende tragedien, sier hun til Sky News.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer