Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ellen drukner i sympati

Historien om 18 år gamle Ellen Andrea Marker fra Skien, som sulter sakte til døde, har skapt sympatistorm fra Dagbladets lesere.

GÅR FORAN:Ellen Andrea Marker trosset legens råd og gikk ut for å gi andre med store problemer med mave- og tarmproblemer en m ulighet for å få hjelp.Foto: Torbjørn Berg
GÅR FORAN:Ellen Andrea Marker trosset legens råd og gikk ut for å gi andre med store problemer med mave- og tarmproblemer en m ulighet for å få hjelp.Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Dette er jeg meget fornøyd med, sier en sliten Ellen.

Ifølge pappa Jan Christian Marker opplever Ellen å ha åpnet en sluse, der andre mennesker med mange av de samme opplevelsene med helsevesenet i Norge, endelig tør ta til orde.

Dette var da også Ellens selvpålagte oppdrag, da hun valgte å trosse legenes råd og stå fram med sin historie.

Skienskvinnen klarer ikke å holde på maten, samtidig får hun sterke smerter og andre fysiologiske reaksjoner ved inntak av vanlig mat. Noe som bidrar til sterkt vekttap. Ifølge familien har hun i løpet av påsken gått fra 35 til nærmere 30 kilo i vekt.

Hundrevis Kort tid etter at historien var på gata mandag morgen, begynte meldingene å tikke inn.

I løpet av første dagen fikk hun godt over 300 henvendelser.

Henvendelser fra mennesker som langt på vei kunne fortelle stort sett den samme historien som Ellen.

Ifølge pappa Jan Christian Marker klarte Ellen å besvare storparten av meldingene, mens han sjøl og mamma Inger betjente mobil- og hustelefonene.

Storm i mot Ifølge Jan Christian Marker var det aldri meningen at Ellen skulle åpne opp for en ny diagnosegruppe. Målet var å skape en storm mot holdningene hun har møtt i det etablerte helseapparatet.

Dette opplever Ellen og familien at de langt på vei har klart, gjennom den enorme tilbakemeldingen fra leserne.

På andre dagen fortsetter sympatierklæringer og råd å strømme inn.

 Dagbladet har formidlet en del av disse.  På nettsidene er historien fremdeles en av de mest leste det siste døgnet.   

STILLER OPP:.Ellen Andrea er glad for at mamma og pappa, Inger og Jan Christian Marker, stiller opp. Foto: Torbjørn Berg
STILLER OPP:.Ellen Andrea er glad for at mamma og pappa, Inger og Jan Christian Marker, stiller opp. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media