Ellen fikk kongeplass

Ellen Beate Langehaug (27) kom for seint til forelesningen i går. Slik skaffet hun seg plass ved siden av kronprinsen på hans første dag på Universitetet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de sju minuttene forelesningen hadde pågått, hadde ingen tort å ta den ledige plassen ved siden av Haakon. Nesten alle setene i auditoriumet var tatt, og likevel ble det ene setet på den doble pulten tredje rad bakenfra stående ledig. Helt til Ellen kom inn.

- Jeg så ikke at det var ham før jeg satte meg ned, sier Asker-jenta til Dagbladet i pausen. Galant holdt kronprinsen klappsetet nede for Ellen Beate. Selv var hun litt for stressa til å legge merke til det.

Litt trist

Da hun endelig fikk summet seg, tenkte hun ikke spesielt over den kongelige sidekameraten, men konsentrerte seg heller om forelesningen. Hun regner ikke med at hun kommer til å bli hans faste studiepartner utover høsten.

- Nei, det har jeg ikke tenkt. Men det er egentlig litt trist. Bare fordi han er kjent, blir han sittende alene, sier Langehaug.

I går ankom Kronprinsen universitetet iført olabukse, slitte jogge-sko og med en bag over skuldrene. En helt vanlig student, bortsett fra omvisningen, håndtrykkene med rektor og professor, og så politimennene da.

Kronprins Haakons første dag ble preget av at han nettopp er den han er.

Kongekurs

- Jeg har tidligere lovet å gjøre republikaner av kronprinsen i løpet av en dobbelttime, sa Haakons foreleser, Trond Nordby. Og Haakon svarte at han gjerne tar diskusjonen:

- Det har jeg da gjort mange ganger før. Jeg har deltatt i flere diskusjoner med venner og kjente om temaet, sa han og smilte.

Vel inne i forelesningssalen fikk kronprinsen nesten fred. Men latteren sto i taket da Nordby åpnet med å si at kurset hans blant annet egnet seg svært godt for framtidige statsråder, politikere - og konger.

IKKE SKREMT: Til Dagbladet forteller kronprinsen at det ikke er skummelt å ikke kjenne noen første skoledag.