- Ellen Ugland har vært min aller nærmeste

Niesen Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45) håper at politiet vil finne årsaken til Ellen Uglands død.

FUNNET DØD: I Ugland-selskapenes adminstrasjonsbygg i Vikkilen i Grimstad hadde ansatte i går tent lys for å hedre avdøde Ellen Ugland. Foto: Kjartan Bjelland/Fædrelandsvennen
FUNNET DØD: I Ugland-selskapenes adminstrasjonsbygg i Vikkilen i Grimstad hadde ansatte i går tent lys for å hedre avdøde Ellen Ugland. Foto: Kjartan Bjelland/FædrelandsvennenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYSAKER (Dagbladet): - Ellen Ugland har vært min aller nærmeste hele livet. Den siste tida har blitt veldig spesiell for meg, sier Ellen Kristin Dahl-Pedersen til Dagbladet.

Politiet etterforsker milliardærenke Ellen Uglands dødsfall som mistenkelig, og har koblet Kripos inn i etterforskningen. Det opplyser Asker og Bærum politidistrikt selv på politiets nettsider.

Den 57-årige kvinnen, som var god for nærmere 1,4 milliarder kroner, døde brått mandag, i en leilighet på Lysaker Brygge utenfor Oslo.

- Funnet i gangen Ifølge Dagens Næringsliv skal Ellen Ugland ha blitt funnet død i gangen i en leilighet på Lysaker. Hun skal ha vært kledd for å gå på tur, og ble funnet av sin niese Ellen K. Dahl Pedersen. De to skal ha hatt et nært forhold, skriver avisa.

Dagbladet er kjent med at Ellen Kristin Dahl-Pedersen har bodd mye sammen med Ellen Ugland og Johan Jørgen Ugland. De har også reist på flere ferieturer sammen.

De siste dagene er det blitt spekulert i at niesen kan være den eneste arvingen til Ellen Uglands formue. Dahl-Pedersen er for tida i Grimstad for å klargjøre til tantens begravelse i neste uke. Begravelsen skal foregå i Fjære kirke.

- Sjokkert Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45) sier hun håper at politiets etterforskning vil bringe klarhet i dødsårsaken for Ellen Ugland.

- Først ble jeg sjokkert av å få informasjon om at hun var død. Nå har jeg fått vite at obduksjonsrapporten tilsier etterforskning av Kripos. Jeg har krevende dager, sier hun til Dagbladet.

Ellen Kristin Dahl-Pedersen er utdannet siviløkonom, blant annet med bakgrunn fra reklame og markedsanalyse. Nå er hun forfatter. Hun har blant annet skrevet kriminalromanen «Under isen» sammen med Kirsten Hove Tveito.

Tidligere har hun skrevet en sakprosabok om Ugland-rederiet.

Arvestrid Ellen Ugland sto i sentrum for en lang og opprivende arvekonflikt etter at mannen, rederen Johan Jørgen Ugland (89), døde tidligere i år.

Etter først å ha erklært at dødsfallet var naturlig, har politiet nå tatt helomvending og har nå altså iverksatt drapsetterforskning etter at den foreløpige obduksjonsrapporten er lagt fram i kveld.

Sivilkledde politifolk var på stedet i kveld, og tok med seg en rekke eiendeler. Blant eiendelene de tok med seg er det tilsynelatende både klær pakket inn i plast og dokumenter.

En nabo i oppgangen sier til Dagbladet at politiet allerede mandag rundspurte naboer om de hadde sett eller hørt noe mistenkelig.

Ellen Ugland arvet hele 45 prosent av Johan Jørgen Uglands konsern, som var verdt rundt 3 milliarder kroner. Rederens tre barn fra tidligere ekteskap ble kontroversielt nok gjort arveløse, og barnebarnet Knut Nikolai T. Ugland (24) arvet de resterende 55 prosentene.

24-åringens arv blir imidlertid forvaltet av et råd til han fyller 35. Avdøde Ellen Ugland satt i rådet fram til sin død.

Ellen Ugland etterlater seg ingen livsarvinger; den eneste mulige arvingen er niesen Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45).