Ellen Uglands dødsfall etterforskes

Milliardærenken døde brått i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYSAKER/OSLO (Dagbladet): Milliardærenken Ellen Ugland (57) døde brått i går. Nå etterforskes dødsfallet av politiet, skriver Agderposten.

Politiet har begjært obduksjon av den 57-årige Grimstad-kvinnen, som var blant Norges aller rikeste etter at hun arvet rederen Johan Jørgen Ugland, som døde i vår; hun er oppført med en formue på 1,375 milliarder kroner.

Funnet i leilighet Ifølge Agderposten ble Ugland funnet av et familiemedlem i en bolig på Lysaker utenfor Oslo. Politiet erklærte i går at hun døde av naturlige årsaker - men har nå altså startet etterforskning.

- Det ble opprettet en sak i formiddag, sier operasjonsleder Roar Bjartan ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Beslutningen om å etterforske saken er tatt av en politijurist og etterforskningsavdelingen ved politidistriktet.

- Informasjon som er tilkommet oss i løpet av dagen, gjør at vi har opprettet en sak på dette. Dødsfallet har fått status som mistenkelig, og vi vil begjære en rettsmedisinsk obduksjon, sier Nina Karstensen Bjørlo, sjef for kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt, til Dagbladet.

Bjørlo vil ikke utdype hva denne informasjonen består i.

- Rutine Hun understreker at etterforskningen er ren rutine.

- Ingenting tyder så langt på at det har tilstøtt henne noe kriminelt, sier hun.

Ugland-familien sto i sentrum for en bitter arvestrid; Johan Jørgen Uglands tre barn fra hans første ekteskap ble i testamentet gjort arveløse.

Ellen Ugland hadde selv ingen barn, og det er ikke kjent hvordan gigantformuen etter henne skal fordeles. Hennes eneste arving er niesen Ellen Kristin Dahl-Pedersen (45).

Ifølge Agderposten har politiet i løpet av dagen gjort undersøkelser i boligen der Ugland døde.

Dagbladet følger saken.