Ellen Uglands niese får advokatbistand

Advokat Kim Gerdts sender i dag en begjæring til Asker og Bærum tingrett for å bli oppnevnt som bistandsadvokat for Ellen Kristin Dahl-Pedersen, som er niesen til avdøde Ellen Ugland.

FÅR HJELP: Ellen Kristin Dahl-Pedersen får hjelp av medierådgiver og advokat. 

FOTO: FREDRIk BJERKNES
FÅR HJELP: Ellen Kristin Dahl-Pedersen får hjelp av medierådgiver og advokat. FOTO: FREDRIk BJERKNESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at jeg har påtatt meg oppgaven som advokat for ekteparet Ellen Kristin og Trond Dahl-Pedersen i anledning av etterforskningen av dødsfallet til Ellen Ugland. Det er helt udramatisk. Hun opplever først å miste sin tante som hun var nært tilknyttet, så en politietterforskning og massivt mediepress. Derfor har de knyttet til seg både medierådgiver Ivar Hippe og meg
som advokat, sier Kim Gerdts til Dagbladet.

- Ber om innsyn Han sier at ekteparet er av den oppfatning at Ellen Ugland ikke er blitt utsatt for en straffbar handling.

- De skal nå konsentrere seg om å forberede begravelsen i Grimstad på fredag og sorgprosessen. Jeg vil holde kontakten med politidistriktet, og i tillegg informere dem litt om hvordan en politietterforskning foregår. I tillegg sendte jeg tirsdag en begjæring til Asker og Bærum politidistrikt for å bli oppnevnt som bistandsadvokat for Ellen Kristin Dahl-Pedersen. Hun er pårørende til avdøde og har rettigheter i forhold til å få innsyn i sakens dokumenter.

- Juridiske spørsmål - Politiet gjennomfører en strafferettslig etterforskning i saken, selv om de ikke har fastslått at det har foregått noe straffbart, sier Kim Gerdts.

- Ekteparet har engasjert advokat for å sikre en profesjonell håndtering av kontakten med politiet, slik at løpende forhold kan avklares samtidig som belastningen på familien reduseres. I tillegg er det viktig å få vurderinger av juridiske spørsmål som måtte reises i forbindelse med etterforskningen, sier medierådgiver Ivar Hippe.