Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve år gammel gruppe­voldtekts­sak opp for retten

Kvinne ble ifølge tiltalen holdt fast og voldtatt av to menn.

RETTEN: Saken er berammet over to dager i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RETTEN: Saken er berammet over to dager i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En elleve år gammel voldtektssak kommer nå opp for Oslo tingrett. En nigeriansk mann på 35 år står tiltalt for å ha voldtatt en nå 36-årig norsk kvinne i samarbeid med en annen nå 38-årig mann.

- Han erkjenner å ha hatt seksuell omgang med kvinnen, men nekter for at det skjedde ufrivillig, sier 35-åringens forsvarer Tor Kjærvik til Dagbladet.

Mannen er tiltalt etter flere ledd og bokstaver i den gamle straffelovens paragraf 192, herunder den såkalte gruppevoldtektsbestemmelsen. Øvre strafferamme er 21 års fengsel.

Nachspiel

Hendelsen skjedde natt til 16. august 2007, hjemme hos 38-åringen på Grünerløkka. Ifølge tiltalen holdt de to mennene kvinnen fast mens de forgrep seg på henne etter tur, på tross av at hun skrek og sa nei.

FORSVARER: Advokat Tor Kjærvik representerer den tiltalte 35-åringen. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
FORSVARER: Advokat Tor Kjærvik representerer den tiltalte 35-åringen. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer

- Min klient og fornærmede hadde et forhold på dette tidspunktet. De møtte tredjemann på byen og dro på nachspiel hos ham, sier Kjærvik.

38-åringen har et engelskklingende navn. Han ble dømt kort tid etter at tiltalen ble tatt ut i 2008, mens Kjærviks klient dro fra Norge og kunne ikke spores opp av norsk politi. Dermed ble saken mot ham utsatt på ubestemt tid.

- Han hadde fått avslag på asylsøknaden og skulle reise ut av landet, forklarer advokaten.

Pågrepet i London

Nigerianeren har vært etterlyst av Interpol. I fjor høst fant London-politiet mannen, som ble pågrepet for ulovlig opphold i Storbritannia. Etter en tid i varetekt ble han utlevert til Norge og har sittet fengslet siden.

- Han har samarbeidet med politiet og har gitt flere avhør, opplyser forsvareren.

Saken mot 35-åringen er berammet over to dager i begynnelsen av juni. Fire-fem vitner er stevnet, blant dem 38-åringen, men nå er han forsvunnet i utlandet etter å ha sonet dommen. Kjærvik vurderer derfor å begjære hovedforhandlingen utsatt.

- Han er et veldig sentralt vitne, og uten ham risikerer vi opplesning av avhør i retten, hvilket ikke er ideelt, sier forsvareren.

Den fornærmede kvinnen representeres av bistandsadvokat Brit Farhang, som bestemt avviser å kommentere saken overfor Dagbladet. Det har ikke lyktes å komme i kontakt med aktor, konstituert statsadvokat Ane Evang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media