Elleve år gammel gutt skutt og drept på Vestbredden

Drept i flyktningleir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En elleve år gammel palestinsk gutt er skutt og drept på Vestbredden, sier helsepersonell til nyhetsbyrået AFP.

- Mohammed Khalil al-Anati, elleve år gammel, ble skutt og drept i flyktningleiren Al-Fawwar, sier en talsmann for det palestinske helsevesenet til AFP, ifølge NTB.

- Khalil lekte utenfor huset da vi hørte skuddene. Han skrek og falt til bakken, sier guttens onkel Yussef al-Anati.

Han gråt og hadde blod på skjorta da han snakket med nyhetsbyrået AFP, etter å ha båret sin nevø til sykehus.

Både han og øyenvitner sier det var israelske soldater som skjøt elleveåringen. Israels forsvar sier de undersøker saken.

— Jeg aner ikke hva israelerne holdt på med, sier onkelen. Palestinske helsemyndigheter bekrefter at gutten ble drept av et skudd. Khalil Mohammed al-Anti skal gravlegges i kveld.

I helgen har det vært en rekke voldelige sammenstøt på den okkuperte Vestbredden. Fredag ble to menn, 22 og 19 år gamle, skutt i forbindelse med en demonstrasjon.

Rundt 2 000 mennesker deltok i demonstrasjonen, mange bar grønne Hamas-flagg. Den israelske hæren hevdet 300 demonstranter gikk til angrep på dem.

Det meldes også at det ser vanskelig ut for fortsatte våpenhvileforhandlinger mellom Israel og Hamas i Kairo. Forrige ukes våpenhvile på 72 timer er ikke blitt fornynet etter at den gikk ut fredag morgen.

Israel sier de ikke vil delta i samtalene før rakettangrepene fra Gaza opphører, mens de palestinske forhandlingslederne truer med å avbryte forhandlingene hvis ikke Israel kommer til forhandlingsbordet uten forbehold i dag, ifølge BBC.

10 palestinere er drept i iraelske luftangrep mot Gaza lørdag og søndag, ifølge palestinske helsearbeidere.

Fra Gaza er det på sin side skutt over 20 raketter mot Israel, ifølge AP.

(Dagbladet.no kommer med mer.)