Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve-åring følte seg truet med pistol av pedofilisiktet bodømann

Og fikk deretter en trussel via SMS, ifølge bistandsadvokat.

SIKTET FOR GROVE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt gjorde i går klart at en bodømann i 30-åra (t.h) er gjort grove seksuelle overgrep på gutter mellom 8 og 16 år. Foto: Marius S. Staulen/ab24/Privat
SIKTET FOR GROVE OVERGREP: Påtaleleder Heidi Kløkstad og kriminalsjef Arne Hammer ved Salten politidistrikt gjorde i går klart at en bodømann i 30-åra (t.h) er gjort grove seksuelle overgrep på gutter mellom 8 og 16 år. Foto: Marius S. Staulen/ab24/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En bodømann i 30-åra, som er siktet for overgrep mot over ti gutter mellom 8 og 16 år, skal ha skremt minst et av ofrene med pistol, kunne TV2-Nyhetene melde i dag.

Politiet beslagla en pistol og et pistolmagasin hos den overgrepssiktede mannen.

— Pistolsporet er selvfølgelig noe vi undersøker. Har det hatt en rolle i forhold til de seksuelle overgrepene så kommer vi til å jobbe for å finne det ut, sier påtaleleder Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt til TV 2-Nyhetene.

Advokat Tor Haug er bistandsadvokat for et av ofrene, en elleve år gammel gutt.

- Politiet har bekreftet at overgriperen har brukt en pistol. Min klient har sett en pistol og et magasin. Det er klart at det skremmer en gutt som er ti-elleve år, sier advokat Haug til Dagbladet.

På spørsmål fra TV 2 om skremmingen var for å få elleve-åringen til å utføre seksuelle tjeneser, eller for at de ikke skulle si noe videre, svarer bistandsadvokater at han oppfatter at det kan være kombinasjonen mellom begge deler.

Han sier videre til Dagbladet at elleve-åringen, som har vært i dommeravhør, i etterkant fikk en trussel via SMS fra den siktede bodømannen.

I elleve-åringens tilfelle er forholdene noe uavklart.

- Man vet ikke i hvilken grad det har skjedd et overgrep. Det er bevismessig uavklart, og derfor avventer vi politiets etterforskning, sier Haug.

Den siktedes forsvarsadvokat, Nils Aga, har hittil ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media