DREPT: Den drepte Helge Dahle var medarbeidar i Valle Radio, og en kjent person i lokalmiljøet. Foto: Privat
DREPT: Den drepte Helge Dahle var medarbeidar i Valle Radio, og en kjent person i lokalmiljøet. Foto: PrivatVis mer

Elleve års fengsel for drap i Setesdal

For drapet på Helge Dahle i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 40-årig mann er dømt til elleve års fengsel for å ha drept Helge Dahle på en fest i Valle i Setesdal i fjor, melder Fædrelandsvennen.

Drapet ble begått natt til 26. mai i fjor. Den drapsdømte 40-åringen fra Grimstad og Helge Dahle skal ha deltatt på en fest i Sandnes i Valle da Dahle ble knivstukket fire ganger.

Den tiltalte 40-åringen hevdet i retten at han handlet i nødverge. Da dommen falt i dag, lød den på 11 års fengsel.

Konflikt Politiet fikk melding om hendelsen klokka 3.47. De ble da varslet om en slåsskamp i et partytelt, sa lensmann i Valle, Dag Hovden til Dagbladet i mai i fjor.

- Det har vært en konflikt mellom tre personer. Vi har fått snakket litt med den tredje personen, men vi har ikke hatt muligheten til å gå inn i et dyptgående avhør. Han har blitt dimitert og vil bli avhørt en av de nærmeste dagene, sa Dag Hovden.

Kjent i bygda Redaktør i i Valle Radio sa til Dagbladet kort tid etter drapet av Helge Dahle kom til å bli sterkt savnet, da Dahle var kjent i hele bygda.

- Han var veldig kjent som entertainer. Helge var speaker på idrettsarrangementer og andre tilstelninger, og han og en annen kar drev en revy. Det er ufattelig at han er borte, sier Hasla.
Saken oppdateres.