Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve asylbarn sporløst forsvunnet

UDI frykter fire av dem er utsatt for menneskehandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor forsvant elleve barn fra norske asylmottak. UDI frykter at fire av dem kan være solgt og utnyttet i menneskehandel.

Fire gutter i 17-årsalderen forsvant i fjor plutselig fra Hvalstad transittmottak for enslige mindreårige asylsøkere i Asker.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har konkret grunn til å tro at de kan være utsatt for menneskehandel, alvorlig kriminalitet som kan straffes med inntil 10 års fengsel. Det kan være utnyttelse til prostitusjon, tvangsarbeid eller tvangstjenester, skriver Aftenposten.

UDI slo alarm og varslet politiet og barnevernet da de fire guttene ikke returnerte etter 24 timers fravær. Tre av de fire forsvant allerede før det første asylintervjuet og alderstesten.

- Vi vet ikke hvor de er blitt av. De kan ha reist til utlandet eller de bor sammen med et nettverk i Norge, de kan være utnyttet på en eller annen måte, sier Siri Rustad, avdelingsdirektør i UDIs region- og mottaksavdeling.

(NTB)

FIRE FORSVUNNET: Hvalstad transittmottak for enslige mindreårige asylsøkere i Asker har fire barn forsvunnet i fjor. Bildet er ikke knyttet til saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media