Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA

Elleve dager etter at Frank hadde gravlagt sønnen kom sjokktelefonen: «Hei pappa»

- Vi har gjennomlevd vår største frykt. Han var død på et fortau. Vi gravla ham. De følelsene kommer ikke til å forsvinne.

SJOKKBESKJED: Frank Kerrigan (82) viser et bilde av sine tre barn John, Carole, og Frank jr. Sistnevnte ble meldt død og seinere begravet. Elleve dager seinere ble den grufulle feilen oppdaget. Foto: Andrew Foulk / The Orange County Register / AP / NTB Scanpix
SJOKKBESKJED: Frank Kerrigan (82) viser et bilde av sine tre barn John, Carole, og Frank jr. Sistnevnte ble meldt død og seinere begravet. Elleve dager seinere ble den grufulle feilen oppdaget. Foto: Andrew Foulk / The Orange County Register / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elleve dager etter at amerikaneren Frank J. Kerrigan (82) hadde gravlagt sønnen Frank Jr. (57) fikk han en sjokkbeskjed over telefon. I andre enden av røret var 82-åringens kompis Bill Shinker, som hadde vært med på å bære kista: «Sønnen din lever», var beskjeden.

- Jeg ba ham om å gi telefonen til sønnen min, som sa «hei pappa», forteller han til OC Register.

82-åringen, som er bosatt i California, forsto ingen ting. Bare uker tidligere hadde politiet funnet liket av en mann, som seinere ble identifisert som Frank M. Kerrigan (57).

Det var 6. mai i år at politiet tok kontakt med 82-åringen, og sa at han måtte ringe rettsmedisineren i Orange County. Han ringte og fikk beskjed om at sønnen, som er hjemløs og plaget med psykiske lidelser, hadde blitt funnet død bak en butikk i byen Fountain Valley.

LEVER: Frank jr. ble meldt død i begynnelsen av mai, men ble seinere funnet i levende live. Foto: Andrew Foulk / The Orange County Register / AP / NTB Scanpix
LEVER: Frank jr. ble meldt død i begynnelsen av mai, men ble seinere funnet i levende live. Foto: Andrew Foulk / The Orange County Register / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Blod og skitne tepper

Da Kerrigan spurte om han skulle komme inn for å identifisere levningene etter sønnen, skal en kvinne ha sagt at de allerede hadde identifisert sønnen ved hjelp av fingeravtrykk. Han sier han ikke hadde noen grunn til å tvile på forklaringen fra rettsmedisineren.

Carole Meikle (56), søstera til Frank jr., dro rett til stedet der broren skulle ha blitt funnet. Beskjeden fra rettsmedisineren var at 57-åringen hadde dødd en naturlig død, men det stemte ikke overens med hva Meikle fant da hun kom til stedet.

- Det var en veldig vond opplevelse for meg, å stå ved det som var en ganske ille tilredt scene. Det var blod og skitne tepper der, sier hun.

Hun etterlot et bilde av Frank, sammen med blomster og et lys, ved det hun ville at skulle bli et minnested for storebroren.

- Forferdelig

Rundt 50 personer møtte opp til begravelsen 12. mai. Familien hadde brukt 20 000 dollar på å gi Frank jr. en verdig avskjed.

- Vi trodde at vi begravet broren vår. Noen andre har fått en vakker avskjed. Det hele er bare forferdelig, sier Meikle.

Frank var sikker på at det var siste gang han kom til å se sønnen, da han tittet på mannen som lå i kista.

- Jeg så på ham, og strøk håret hans. Jeg visste ikke hvordan min døde sønn skulle se ut, forteller han.

57-åringen ble begravet på en gravplass i Orange County, rundt 50 meter unna der kona til faren ligger begravet.

Truer med søksmål

FAR OG SØNN: Frank Kerrigan viser bildet som ble brukt på forsiden av programmet under begravelsen til sønnen Frank jr. i mai i år. Foto: Andrew Foulk / The Orange County Register / AP / NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Frank Kerrigan viser bildet som ble brukt på forsiden av programmet under begravelsen til sønnen Frank jr. i mai i år. Foto: Andrew Foulk / The Orange County Register / AP / NTB Scanpix Vis mer

23. mai kom telefonsamtalen som snudde opp ned på alt. Kerrigans sønn sto på verandaen til familievennen Bill Shinker, i levende live.

Det er foreløpig uklart hva som egentlig gikk så forferdelig galt da rettsmedisinere identifiserte den døde mannen som Frank jr.

Familien har hyret inn en advokat og har varslet søksmål etter den forferdelige opplevelsen. Advokat Doug Easton hevder at rettsmedisinere ikke klarte å finne 57-åringens fingeravtrykk i politiets database, og at de derfor i stedet brukte et gammelt førerkort til å identifisere ham.

1. juni skal familien ha fått beskjed om at politiet testet fingeravtrykkene igjen, og at de nå tror de har funnet rett mann. Ifølge Easton har familien fått et navn på vedkommende, men identifikasjonen er foreløpig ikke verifisert, skriver Time Magazine.

- Han var død på et fortau

Frank M. Kerrigan har vendt tilbake til livet på gatene, til tross for tilbud om husrom, og myndighetene har stoppet utbetalingen av trygd som følge av dødsmeldingen. Søstera forteller at Frank jr. ikke forstår hvor hardt feiltagelsen har rammet familien.

- Vi gjennomlevde vår største frykt. Han var død på et fortau. Vi gravla ham. De følelsene kommer ikke til å forsvinne, sier hun.

Politiet i Orange County beklager hendelsen i en uttalelse lørdag, der de samtidig bekrefter at de gjennomfører en intern etterforskning av hva som gikk galt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!