Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve dagers mareritt

Minst 140 mennesker mistet livet i terrorangrep i Pakistan.

TRØSTER HVERANDRE:  Medlemmer av den pakistanske hæren trøster politi som kom seg ut av Manawan Police Acadamy i Lahore, Pakistan, etter at en bevæpnet gruppe angrep bygningene. Foto: EPA/Scanpix
TRØSTER HVERANDRE: Medlemmer av den pakistanske hæren trøster politi som kom seg ut av Manawan Police Acadamy i Lahore, Pakistan, etter at en bevæpnet gruppe angrep bygningene. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I den 11 dager lange terrorbølgen i Pakistan er mer en 140 mennesker blitt drept. Væpnede grupper har angrepet politistasjoner, hærens hovedkvarter og angrepet FN-ansatte.

I dag var det politiet i Lahore som var målet da væpnede grupper angrep to politiskoler og kriminalpolitiets hovedkvarter i regionen og drepte minst 31 mennesker.

Den pakistanske Taliban-gruppen Tahreek-e-Taliban har tatt på seg ansvaret for minst tre angrep. Terrorbølgen viser at Taliban fortsatt er sterke i Pakistan og har gjennomført stadig dristigere aksjoner.

- Alle de tre angrepene var terrorhandlinger, sier Punjab-provinsens justisminister Rana Sanaullah til fjernsynskanalen Geo.

Det tok flere timer før politiet hadde kanalen under kontroll, og kunne konstatere at det ikke var tatt gisler, slik man først antok.

Granater og selvmordsjakke

- Vi fant granater og selvmordsjakke nær en død person. To døde er blitt funnet ved hovedinngangen. Bygningen er nå gjennomsøkt og de ansatte er trygge, sier en politikilde ifølge BBC. Mellom 300 og 500 mennesker jobber i FIA-bygningen.


Kort tid etter kom det meldinger om et lignende angrep mot et av politiets treningssentre og mot politiakademiet Manawan i utkanten av byen.


- Ulike grupper med angripere har angrepet og forsøkt å ta seg inn i to av politiets treningssentre i Lahore. Det pågår nå tre angrep samtidig mot politifasiliteter, opplyser polititalsmannen Kamran Ahmad.


BLODIG ANGREP: Et såret offer blir brakt ut av hovedkvarteret til det føderale pakistanske politiet i byen Lahore. Foto: AFP
BLODIG ANGREP: Et såret offer blir brakt ut av hovedkvarteret til det føderale pakistanske politiet i byen Lahore. Foto: AFP Vis mer

Gisler

Fem mennesker skal være drept i angrepet mot FIA-hovedkvarteret, der angriperne skal ha tatt gisler inne i bygningen.


- Vi vet i øyeblikket ikke hvor mange mennesker som befinner seg inne i bygningen, sier politisjefen i Lahore, Parvez Rathor, til nyhetsbyrået DPA.


Manawan-akademiet ble også tidligere i år angrepet av væpnede menn. Det resulterte i en åtte timer lang stillingskrig mellom angriperne og politiet, som til slutt kostet tolv mennesker livet.

PÅ ALERTEN:  Pakistansk sikkerhetspersonell har hatt mye å gjøre de siste 11 dagene. Foto: Ap/Scanpix
PÅ ALERTEN: Pakistansk sikkerhetspersonell har hatt mye å gjøre de siste 11 dagene. Foto: Ap/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media