Elleve drept av bomber i Bagdad

Elleve personer ble drept og 63 såret da bomber gikk av i tre ulike områder av Bagdad mandag, samtidig som amerikanske soldater forbereder seg på å forlate irakiske byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Elleve personer ble drept og 63 såret da bomber gikk av i tre ulike områder av Bagdad mandag. Angrepene kommer samtidig som amerikanske soldater forbereder seg på å forlate irakiske byer.

Studenter drept på vei til eksamen

Den ene bomben, som lå på veien, rammet en minibuss med studenter i den sjiamuslimske Sadr-byen. Tre studenter ble drept idet de var på vei til universitetet for å ta sine siste eksamener, ifølge irakiske tjenestemenn. Tolv andre studenter og bussjåføren ble såret.

I Shaab nordøst i Bagdad ble tre personer, blant dem en kvinne og et fire år gammelt barn, drept av en annen bombe. 30 personer ble såret. Angrepet var trolig ment å ramme en politipatrulje like ved.

Også det travle forretningsstrøket Karrada ble mandag rammet av et nytt angrep. Der tok en bilbombe livet av fem personer, mens 20 andre ble såret.

Tilbaketrening av amerikanske styrker

Opprørere i Irak har den siste tiden trappet opp angrepene mot myndighetene og sivile irakere, spesielt sjiamuslimer. Opptrappingen skjer samtidig som amerikanske soldater gjør seg klare til å trekke seg ut av en rekke irakiske byer.

Tilbaketrekkingen skal skje innen 30. juni. Da skal det irakiske forsvaret ha overtatt sikkerhetsansvaret, men amerikanske soldater vil fortsatt befinne seg på baser utenfor byene.

(NTB)