Elleve drept i amerikansk droneangrep i Pakistan

Skal ha vært rettet mot Taliban-medlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elleve antatte opprørere ble drept i et amerikansk droneangrep nordvest i Pakistan lørdag, opplyser sikkerhetskilder i området.

Angrepet var rettet mot en påstått base der medlemmer av den pakistanske grenen av Taliban holdt til. Målet for angrepet lå i utkanten av landsbyen Data Khel, 36 kilometer vest for Miranshah, den største byen i Nord-Waziristan.

- Dronen avfyrte åtte raketter mot bygningene i 2-tida i natt. Elleve medlemmer av Punjabi-fraksjonen av pakistansk Taliban ble drept, sier en sikkerhetskilde.

Ifølge kilden var det to viktige opprørsledere blant de drepte, men identiteten til disse er ikke kjent.

Den pakistanske regjeringshæren har de siste månedene gjennomført en stor militæroffensiv mot Taliban og andre militante grupper langs grensa mot Afghanistan.

Over 400 antatte opprørere og 25 regjeringssoldater skal være drept under offensiven, men området er avsperret for journalister og det er vanskelig å få opplysninger bekreftet fra uavhengig hold.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer