Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve drept i pinseulykker

Mange stygge ulykker ødela årets pinsefred. Til sammen mistet elleve personer livet i ulykker. Siste dødsulykke skjedde klokka 16 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju personer ble skadd i en ulykke på Ringerike i dag. Politiet fikk melding om ulykken klokka 1605 i ettermiddag.

Stasjonsvogna var på vei på E6 fra Valdres, og personbilen skulle svinge inn på E6 fra riksvei 35, da ulykken skjedde, opplyser politiet i Hønefoss til Dagbladet.no.

Alle de fire i personbilen ble sendt til sentralsykehuset på Ringerike. Tre hadde moderate skader, mens en person var alvorlig skadd, og ble brakt i luftambulanse til Ullevål sykehus. Han døde seinere av skadene

De tre passasjerene i stasjonsvogna ble sendt til legevakta. Føreren fortalte redningsmannskapene at han hadde vondt i nakken, mens de to barnebarna hans på fem og ni år kom fra ulykken uten skader.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til ulykken

NTB har sammenfattet ulykkeshelga slik:

 • Den første dødsulykken i pinsehelgen skjedde på E39 i Lyngdal fredag formiddag. En mannlig motorsyklist omkom momentant da en bilist skylle krysse veien - og kolliderte med motorsyklisten.
 • Pinseaften mistet fem mennesker livet. To menn - en 31-åring fra Nesbru i Akershus og en britisk basehopper - døde i ulykker i fjellet. Basehopperen falt ned fra en fjellhylle i Kjerag i Lysefjorden, og 31-åringen fra Nesbru omkom i en klatreulykke i fjellet Presten i Henningsvær i Nordland. 31-åringen deltok på et pinsetreff for klatrere da ulykken skjedde.
 • En stygg skiulykke satte også sitt preg på lørdagen i pinsehelgen. En 16 år gammel skiløper omkom i Jondal i Hordaland etter at han kjørte rett utfor en skrent på isbreen Folgefonna.
 • I tillegg omkom to personer i trafikkulykker: En 47-åring fra Trøndelag omkom i en utforkjøring på Bergem i Tingvoll kommune. Mannen var på vei til et MC-treff da motorsykkelen hans skar av veien ved Kristiansund.
 • En 17-åring mistet livet og en annen ung gutt ble hardt skadd i en bilulykke i Maursund-tunnelen i Skjervøy utenfor Tromsø lørdag morgen.
 • Dødsstatistikken ble ytterligere forverret da en mann i 30-årene søndag omkom da bilen han var passasjer i kjørte i en fjellvegg i Arendal. Bilføreren, en mann i 30-årene, kom fra ulykken med lettere skader.
 • Søndag døde også ei 12 år gammel jente av skadene hun pådro seg i en trafikkulykke fredag. Jenta ble påkjørt av en personbil på E6 nord for Mo i Rana i Nordland etter at hun løp ut i veien bak en stillestående buss.
 • Natt til i dag omkom en motorsyklist i en utforkjøring i Saltstraumen i Nordland. Ulykken skjedde like ved Saltstraumen, på en sidevei til riksveien. Den mannlige passasjeren som satt på med motorsykkelen, ble skadd i ulykken.
 • Skadd ble også en rekke andre mennesker i pinsetrafikken. Allerede fredag ble tre barn og en voksen skadd i forskjellige ulykker.
 • En gutt på to og et halvt år ble alvorlig skadd i en bilulykke på Kolvereid i Nord-Trøndelag fredag. Situasjonen var mandag fortsatt kritisk for gutten. Også guttens far ble hardt skadd da personbilen de satt i kolliderte med en varebil på riksvei 770 ved Kolvereid.
 • Samme dag skjedde også ulykken hvor den 12 år gamle jenta i Mo i Rana ble livstruende skadd. Hun døde altså søndag.
 • Også en 12 år gammel gutt ble alvorlig skadd fredag. Han ble påkjørt av en personbil i Frøya kommune i Sør-Trøndelag da han syklet inn på en vei. 12-åringen er innlagt ved Regionsykehuset i Trondheim, der han er operert. Ved sykehuset får NTB opplyst mandag at guttens tilstand er god.
 • Fem personer ble alvorlig skadd i trafikkulykker lørdag. Tre ungdommer ble hardt skadd og en lettere skadd da bilen de satt i kjørte av veien ved Brekken i Sør-Trøndelag lørdag ettermiddag. De tre ble alle regnet som utenfor livsfare i ettermiddag.
 • Lørdag ettermiddag ble ei 14 år gammel jente alvorlig skadd da to biler kolliderte på E6 like sør for Rygge flystasjon i Østfold. Fire andre pådro seg mindre skader i ulykken der en minibuss kom over i motsatt kjørefelt og traff en personbil. Den 14 år gamle jenta ble fraktet til Ullevål sykehus med bruddskader i hodet.
 • Redningsmannskaper fikk ved 17-tiden i dag reddet ut ei 11 år gammel jente som hadde falt ned i Kiøsterudjuvet i Drammen. Jenta lå vanskelig tilgjengelig med smerter i arm, skulder og rygg. Hun ble løftet ut klokken 16.55 og landet med helikopter ved Buskerud sentralsykehus 20 minutter senere.
 • En person ble funnet død i kveld i ruinene etter brannen i Narvik søndag morgen.

En kvinne i 90-årene og en mann i 70-årene, har vært savnet etter brannen i Narvik siden søndag morgen.

- Vi har funnet en død person på åstedet. Vedkommende er ikke identifisert, sier jourhavende jurist Jørn Bremnes ved Narvik politidistrikt til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no - nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling