Elleve drept under selvmordsangrep

Elleve irakiske politifolk er drept under et selvmordsangrep i den urolige byen Ramadi i Irak, opplyste det amerikanske militæret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De elleve som ble drept da en selvmordsbomber sprengte bilen sin i lufta, tilhørte en irakisk spesialstyrke. Ni politifolk fra den samme styrken, to amerikanske soldater og tre sivile ble såret i angrepet.

Selvmordsaksjonen var rettet mot en kontrollpost øst i Ramadi, som ligger 11 mil vest for Bagdad. Kontrollposter ble etablert i byens utkanter for å hindre angrep fra opprørsgrupper, som er svært aktive i denne delen av Irak.

Angrep mot slike kontrollposter er blitt stadig mer vanlig i løpet av de siste månedene. Det viser at opprørsgruppene synes det er vanskeligere å angripe mål som politistasjoner og militærbaser, ifølge amerikanske militærtalsmenn.

I en annen hendelse ble fem kvinnelige irakiske renholdere som arbeidet på en av USAs militærbaser sørøst for Bagdad, skutt og drept da bilen de satt i ble beskutt, ifølge Iraks innenriksdepartement.

Irakere som på en eller annen måte arbeider for de amerikanske styrkene i landet, blir ofte utsatt for angrep fra opprørsgrupper. (©NTB)