Elleve gutter tatt for drap

Elleve gutter i alderen 12 til 16 år, ble i morges pågrepet etter drapet på Damilola Taylor (10). Den grufulle drapssaken som har rystet England, kan gå mot en oppklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 200 politifolk deltok i storaksjonen i morgentimene i dag. De foretok razziaer i flere hus i Peckham i Sør-London, samme område som 10 år gamle Damilola bodde i. Det ble også foretatt husransakelser i andre deler av London.

Elleve gutter er tatt inn til avhør ved flere politistasjoner i London. En er 12 år, to er 13 år, to er 14 år, fem er 15 år og en er 16 år.

Stor politiaksjon

Politiet gikk til aksjon ved 6-tida lokal tid (klokka sju norsk tid). Ifølge sjefsetterforsker David Dillnutt, som har ledet etterforskningen, filmet politiet alle pågripelsene, for å sikre rettferdig behandling av de involverte. To av ungdommene har tidligere vært innbrakt av politiet, men ble den gang løslatt etter avhør.

Politiet sier at det forelå skjejlig grunn til mistanke av ungdommene, som kan være både gjerningsmenn og vitner.

Kuttet pulsåren

Hele Storbritannia sørget etter at nigerianskfødte Damilola ble funnet drept i en trapp i Peckham 27. november i år. Gutten hadde blødd ihjel, etter at pulsåren i det venstre beinet var kuttet med det politiet tror var en kniv.

Damilola var på vei hjem fra skolefritidshjemmets dataklubb da han ble drept. Etter at han ble stukket, greide han å slepe seg over 90 meter, før han døde.

Damilola hadde bare vært i England noen måneder. Han var på besøk hos søsteren sin, som var innlagt på sykehus.

Stor operasjon

Etterforskningen har vært en av de største politioperasjonen i London på flere år.

Tidligere denne uka sa politiet at tre viktig vitner ennå ikke hadde meldt seg. Politiet ønsket å komme i kontakt med to grupperinger av fargede unge gutter, som var sett på veien Damilola gikk hjem fra skolen.

SØRGER: Familien til Damilola sørget offentlig under minnestunden i Peckham, 7. desember. Samme dag ville Damilola blitt elleve år.
<B>DREPT: Damilola Tayler ble funnet drept 27. november i år.