Elleve har fått meslinger i Oslo

Ti barn og én voksen er til nå smittet av den alvorlige barnesykdommen meslinger i Oslo. Flere av tilfellene skyldes uvaksinerte barn, ifølge Folkehelseinstituttet.

FARLIG: Alle de smittede barna er under 10 år. Den voksne personen er en lege. Sykdommen ble først oppdaget da fem barn i et innvandrermiljø i Oslo ble smittet i slutten av januar. Foto: Wikimedia commons
FARLIG: Alle de smittede barna er under 10 år. Den voksne personen er en lege. Sykdommen ble først oppdaget da fem barn i et innvandrermiljø i Oslo ble smittet i slutten av januar. Foto: Wikimedia commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Noen av tilfellene kan settes i klar sammenheng med hverandre og skyldes smitte hos uvaksinerte barn. For de øvrige er det mer uklart hvor smitte har funnet sted, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI).

Alle de smittede barna er under 10 år. Den voksne personen er en lege, skriver VG. Sykdommen ble først oppdaget da fem barn i et innvandrermiljø i Oslo ble smittet i slutten av januar.

- Ingen er alvorlig syke, men seks har vært lagt inn på sykehus, sier smittevernoverlege i Oslo, Tore Steen.

Meslinger er i dag en svært sjelden sykdom i Norge takket være høy oppslutning rundt vaksinasjonsprogrammet som startet opp i 1969.

Norske barn blir vaksinert mot meslinger når de er 15 måneder gamle.

Meslinger er den av barnesykdommene som kan forebygges med vaksine som gir mest alvorlig sykdom hos barn. Sykdommen er en viktig årsak til sykelighet og dødsfall blant barn i utviklingsland.

Omkring 1990 døde det 1 million barn av meslinger i verden årlig. I dag ligger tallet på rundt en halv million i året.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer