Ett år etter sjokkseieren

Elleve kandidater som kan kaste Trump ut av Det hvite hus

Bernie Sanders, Oprah Winfrey, Joe Biden og Kanye West er alle mer eller mindre seriøse kandidater som har blitt lansert i kampen om å få Trump ut av Det hvite hus.

Det har bare gått ett år siden Donald Trump sjokkerte verden og vant det amerikanske presidentvalget. Allerede snakker mange om hvem som kan erstatte ham om tre år. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
Det har bare gått ett år siden Donald Trump sjokkerte verden og vant det amerikanske presidentvalget. Allerede snakker mange om hvem som kan erstatte ham om tre år. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For nøyaktig ett år siden rystet eiendomsmagnat og reality-kjendis Donald Trump verden. Til tross for at han hadde fått snaut tre millioner færre stemmer enn Hillary Clinton, sikret han seier i presidentvalget etter å ha vunnet et klart flertall i valgmannskollegiet.

Selv om Hillary Clinton og Demokratene fortsatt slikker sårene etter sjokktapet 8. november i fjor, er jobben med å finne en utfordrer til presidentvalget i 2020 allerede godt i gang. Det er også politiske eksperter og amerikanske medier, som allerede på valgdagen begynte å lansere motkandidater de tror skal kunne dytte Trump ut av Det hvite hus.

I en tilsynelatende evig lang liste over potensielle kandidater finner man både politiske tungvektere og Hollywood-kjendiser. Og mens Demokratene tradisjonelt sett har hatt en naturlig arvtaker på vent til neste presidentvalg, er det langt fra sikkert hvem de kommer til å satse på fram mot 2020.

- Ser svakhet i presidenten

Og selv om det er mange som lanseres som Trumps framtidige overmann/kvinne, er langt fra alle Demokrater.

For under ett år etter at Trump tok over jobben ser man også tegn til at flere republikanere har begynt å posisjonere seg for å kjempe om nøklene til Det hvite hus etter presidentvalget i 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer