Elleve nordmenn smittet av livsfarlige danske pølser

Fire dansker døde.

KJENT OG KJÆR: Medisterpølser konsumeres i store mengder av nordmenn, blant annet på juletallerkener. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
KJENT OG KJÆR: Medisterpølser konsumeres i store mengder av nordmenn, blant annet på juletallerkener. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fire dansker er døde og 79 sendt til legen med alvorlig mageinfeksjon etter et kraftig salmonellautbrudd ved to danske slakterier. Elleve nordmenn er smittet av kjøtt de har kjøpt over svenskegrensa, skriver BT.dk.

Det er medisterpølser som pekes ut som synderne, og kjøttet skal stamme fra to danske slakterier på henhodsvis Jylland og Sjælland. Ifølge den danske hovedstadsavisa dreier det seg om salmonellavariantene U288 og U312.Smitten har bredt om seg siden oktober i fjor, og danske helsemyndigheter er bekymret.

Sikre- Vi har aldri hatt så mange som er smittet av salmonella som i løpet av det siste året. Denne gangen er vi helt sikre på at salmonellaen stammer fra dansk svinekjøtt, sier overlege Kåre Mølbak ved Statens Serum Institut til BT.dk.

Overlegen vil imidlertid ikke gå nærmere inn på hvilke slakterier som er rammet, og akkurat hvilke produkter folk skal holde seg unna.

Det er imidlertid på det rene at de to slakteriene har eksportert store mengder kjøtt til butikker ved svenskegrensa - hvor altså norske kunder har kjøpt de infiserte produktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer