Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve såret i granatangrep i Bangkok

Angrep mot huset til tidligere statsminister.

 MOT STATSMINISTERBOLIG:  Elleve menensker ble såret under granatangreopet i morges, her en bil som ble truffet av en granat utenfor boligen til den tidligere statsministeren. FOTO: AFP/SCANPIX.
MOT STATSMINISTERBOLIG: Elleve menensker ble såret under granatangreopet i morges, her en bil som ble truffet av en granat utenfor boligen til den tidligere statsministeren. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Elleve mennesker ble såret i et granatangrep mot huset til en tidligere statsminister i Thailands hovedstad Bangkok mandag morgen.

Tre av de sårede var politimenn, men det er uklart hvem som sto bak angrepet mot huset som tilhører Banharn Silpa-Archa som var statsminister i 1995 og 96.

Banharn fikk i 2008 forbud mot å delta i thailandsk politikk i fem år, og partiet hans ble oppløst etter anklager om valgfusk.

Thailands styrtede statsminister Thaksin Shinawatra var visestatsminister under Banharn.

Frykter sammenstøt

Bangkok stålsatte seg mandag mot nye sammenstøt mellom rødkledde Thaksin-tilhengere og regjeringsstyrker.

Myndighetene har lovet å gjenerobre kontrollen i sentrum av byen, der tusenvis av rødskjorter har barrikadert seg.

Demonstrantene sier at de kommer til å ta av seg sine røde skjorter dersom soldater settes inn mot dem.

- Verken jeg eller noen andre vil kle oss i rødt. Vi vil også være «barn av regnbuen». Hvem skal de da skyte på? skriver nordmannen Per Arne Grabo, som oppholder seg blant rødskjortene i Bangkok, i en e-post til NTB.

Sprer seg50 mil nord for hovedstaden ble 150 politifolk, som var på vei til Bangkok søndag, stanset av rødskjorter.

Også landets militære er splittet, ettersom en del av hæren støtter demonstrantene.

(NTB-AFP).

 EKSPLOSIVT I FORMIDDAG:  Politi bygegr en sperring mot Bangkoks finansdistrikt i formiddag. Flere tusen rødskjorter har vært samlet i i den thailandske hovedstaden siden tidlig morgen. FOTO:REUTERS/SCANPIX.
EKSPLOSIVT I FORMIDDAG: Politi bygegr en sperring mot Bangkoks finansdistrikt i formiddag. Flere tusen rødskjorter har vært samlet i i den thailandske hovedstaden siden tidlig morgen. FOTO:REUTERS/SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!