STORE BESLAG: Det har nylig blitt gjort to store narkotikabeslag i Salten Politidistrikt, blant annet på nyttårsaften 2014 da politiet i Salten beslagla nær 3 liter amfetaminolje i en polskregistrert bil som passerte grensen fra Sverige til Norge over Junkerdalen. Totalt er 11 personer siktet i saken. Bildet er hentet fra politiets spaning. Foto: Politiet / NTB scanpix
STORE BESLAG: Det har nylig blitt gjort to store narkotikabeslag i Salten Politidistrikt, blant annet på nyttårsaften 2014 da politiet i Salten beslagla nær 3 liter amfetaminolje i en polskregistrert bil som passerte grensen fra Sverige til Norge over Junkerdalen. Totalt er 11 personer siktet i saken. Bildet er hentet fra politiets spaning. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer

Elleve siktet etter store narkobeslag i Nordland

Politiet mener de nå har slått ut et nyetablert narkotikanettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Salten har siden nyttår pågrepet elleve personer etter to store narkotikabeslag. Politiet mener de nå har slått ut et nyetablert narkotikanettverk.

- For flere av de involverte ser politiet en sammenheng mellom begge beslagene, heter det i en uttalelse fra Salten politidistrikt.

Det første beslaget ble gjort nyttårsaften 2014 da politiet fant nær 3 liter amfetaminolje i en polskregistrert bil som passerte grensen fra Sverige til Norge over Junkerdalen i Nordland. Kureren, som var en 70-årig polsk statsborger, ble pågrepet og varetektsfengslet.

Beslaget utgjør en mengde ferdig amfetamin på nær 6 kilo, ifølge politiet.

Hasj og tabletter To dager senere, 2. januar, ble en svenskregistrert bil med tre menn stanset rett etter grensepassering på samme sted. I bilen ble det funnet rundt 8,5 kilo hasj og 10 000 Rivotril-tabletter. Mennene i bilen, en svensk, en polsk og en spansk statsborger, ble varetektsfengslet. Svensken ble senere løslatt, men siktelsen er opprettholdt.

Samme dag ble også en svensk-iransk mann i Bodø pågrepet og varetekstfengslet.

- Har stanset nettverk Politiet har i ettertid pågrepet flere menn i Bodø-området og en mann i Lofoten. Flere av disse har vært i varetektsfengsel, eller er fortsatt fengslet.

- Beslagene og pågripelsene kommer som følge av lengre tids etterforskning mot et nyetablert narkotikanettverk i Bodø-regionen. Som følge av beslagene og pågripelsene, mener politiet i Salten at dette nettverket nå er slått ut, opplyser politiet.

Risikerer lang straff 70-åringen som ble pågrepet nyttårsaften, risikerer opptil 15 års fengsel for en narkotikaforbrytelser som gjelder et «meget betydelig kvantum», opplyser politiet.

Han er siktet etter straffelovens paragraf 162, tredje ledd. Ved særdeles skjerpende omstendigheter kan straffen bli 21 års fengsel, men politiet mener det neppe er aktuelt i denne saken.

For de tre som ble pågrepet 2. januar lyder foreløpig siktelse på grov narkotikaforbrytelse, som har en strafferamme på inntil 10 år.

Det er Riksadvokaten som skal avgjøre tiltalespørsmålet fordi det er snakk om en svært stor mengde narkotika, opplyser Salten-politiet.

Norsk-svensk samarbeid Politiets har etterforsket både i Norge og i Sverige, med bistand fra svensk politi og tollvesen.

Det har også vært et samarbeid over distriktsgrensene i Norge, der blant annet Midtre-Hålogaland politidistrikt, Kripos og norsk tollvesen har bidratt.

(NTB)

STORE BESLAG: Totalt er 11 personer siktet i saken. Bildet er hentet fra politiets spaning.
Foto: Politiet / NTB scanpix
STORE BESLAG: Totalt er 11 personer siktet i saken. Bildet er hentet fra politiets spaning. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer