Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Elleve Syria-krigere fra Danmark drept

Ifølge det danske sikkerhetspolitiet.

OPPRØRERE: Syriske opprørere, fotografert i Damaskus. En rekke skandinaver deltar i kampene. Foto. GORAN TOMASEVIC / REUTERS / NTB SCANPIX
OPPRØRERE: Syriske opprørere, fotografert i Damaskus. En rekke skandinaver deltar i kampene. Foto. GORAN TOMASEVIC / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det danske sikkerhetspolitiet (Politiets efterretningstjëneste, PET) antar at elleve personer som har deltatt i den syriske borgerkrigen, er drept. Det melder NTB.

En rekke personer fra Skandinavia, hovedsakelig med tilknytning til Midtøsten, har reist til Syria for å delta i borgerkrigen mellom president Bashar al-Assads regjeringsstyrker og opprørerne. Fra før er det kjent at flere norske statsborgere har mistet livet i de harde kampene.

Det er PET-underlagte Center for terroranalyse som er kommet fram til tallet på drepte dansker. I rapporten går det også fram at ca. 90 personer har reist fra Danmark til Syria for å kjempe i krigen.

Mange av de frivillige drar av religiøse årsaker. For to uker siden ble den kjente islamisten Abu Khattab drept, ifølge danske TV2.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!