<strong>DET STJÅLNE ORDFØRERKJEDET:</strong> Alta-ordfører Monica Nielsen med sitt ordførerkjede sammen med &nbsp;kong Harald og &nbsp;klima-  og miljøminister Vidar Helgesen under et seminar i Alta om villaks i februar i år. Nå er ordføreren ribbet for kjedet. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
DET STJÅLNE ORDFØRERKJEDET: Alta-ordfører Monica Nielsen med sitt ordførerkjede sammen med  kong Harald og  klima- og miljøminister Vidar Helgesen under et seminar i Alta om villaks i februar i år. Nå er ordføreren ribbet for kjedet. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer

Ellevill biljakt stoppet midt i hoppbakken. Men ordførerens kjede er søkk borte

Rådhuset i Alta ble raidet mens alarmen var taus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På dette bildet sitter Alta-ordfører Monica Nielsen (Ap) i full rustning sammen med vår svært lakseinteresserte kong Harald og klima- og miljøminister Vidar Helgesen på et seminar i februar om villaksens framtid i nord.

Laks er det fortsatt i Altaelva, men hvor det er blitt av kommunens tradisjonelle ordførerkjede er langt mer usikkert.

Etter et innbruddsraid i rådhuset foran en taus tyverialarm søndag ettermiddag, ble et 30-talls kontorer ribbet for verdisaker - inkludert ordførerkjedet.

Etter en ellevill biljakt søndag kveld fra toppen av Altas tradisjonsrike hoppbakker, kom endel av tyvegodset til rette, men ikke ordførerens kjede.

Stoppet på hoppet

En av kommunens biler , som ble stjålet under innrbuddsraidet, stoppet ifølge Altaposten like før hoppkanten i naturtraseen. To menn og en kvinne ble pågrepet.

- Vi er fortsatt på utkikk etter en fjerdemann, som vi har grunn til å tro var med på raidet, sier operasjonsleder Geir Roar Nesbø i Finnmark politidistrikt til Dagbladet mandag kveld.

De fire er såkalte kjenninger av politiet.

- Ordførerkjedet er forsvunnet. Det er sørgelig. Det koster nok noen titusener, og har stor historisk verdi, sier rådmann Bjørn Atle Hansen til Altaposten.

Fikk igjen alle nøklene

Selv savner han en iPad og en laptop, mens ordførerern har fått igjen en mobiltelefon som ble stjålet.

Men aller gladets er rådhusledelsen for at stjålne nøkler til et 50-talls skoler, barnehager og eldreinstitusjoner er kommet til rette.

Det sparer kommunen for store beløp i skifte av låser. Men sikkerheten på rådhuset blir trolig det store temaet i kommunestyremøtet tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer