Ellevill Fritzl-komedie får politibeskyttelse i kveld

- Ikke incest-humor, mener drapstruet regissør.

LITT KONTROVERSIELT: Hubert Kramar, her i rollen som en Fritzl-lignende karakter i skuespillet som først skulle hete «Pension Fritzl - en kjellersåpe», vet hvordan men heller bensin på bålet i østerriksk samfunnsdebatt. Foto: EUROPICS / ALL OVER PRESS
LITT KONTROVERSIELT: Hubert Kramar, her i rollen som en Fritzl-lignende karakter i skuespillet som først skulle hete «Pension Fritzl - en kjellersåpe», vet hvordan men heller bensin på bålet i østerriksk samfunnsdebatt. Foto: EUROPICS / ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den venstreradikale skuespilleren, regissøren og aksjonisten Hubert «Hubsi» Kramar (60) vet hvordan han skal lage oppstyr i hjemlandet Østerrike.

I kveld har hans skuespill «Pension F.» premiere i Wien. Stykket er en komedie om Josef Fritzl-saken, med andre ord vellykket allerede på idéstadiet sånn rent provokasjonsmessig.

Utskjelt og utsolgtSkuespillet het opprinnelig «Pension Fritzl - en kjellersåpe», men tittelen ble endret «for å være på den sikre siden juridisk» etter at prosjektet - ikke uventet - fikk sterke reaksjoner. Bortfallet av Fritzl-navnet var - heller ikke uventet - langt fra nok til å stagge gemyttene rundt det pikante teaterpåfunnet.

Flere uker i forkant av premieren i 3raum-anatomietheater har motstandere røsket ned teaterplakater, ødelagt dørlåser i bygget med superlim og sendt drapstrusler til regissør Kramar. Samtidig har selvfølgelig premieren blitt utsolgt.I kveld har den første forestillingen politibeskyttelse på grunn av de ekstremistiske protestene, melder The Guardian. - Medienes jakt har begynt å få en effekt. Det blir farlig for alle involverte, sier Kramar ifølge den britiske avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer