Ellevill kur mot røyksug

I seks måneder ruslet Edward Furtak (43) alene rundt i den australske ødemarka. Ikke for å finne seg sjøl. Men for å slutte å røyke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg holdt på å bli kjederøyker, og hadde begynnende magesår. Så jeg trengte en skikkelig ferie. Jeg ville ut i ingenmannsland, hvor jeg simpelthen ikke kunne få tak i røyk, sier Furtak til radiokanalen Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Han gikk ut i ødemarka i november, og forlot både familie og jobb. Onsdag var han tilbake i sivilisasjonen, og ringte mora si for å gratulere henne med bursdagen.

Politiet kan styre sin begeistring for Furtaks røykekutt. De begynte å lete etter ham for tre uker siden, da familien til Furtak meldte ham savnet. Politiet er forbannet over at Furtak dro av gårde uten å ta med noe som gjorde det mulig å komme i kontakt med ham.

- Dette var ikke særlig veloverveid, og svært egoistisk, sier politisersjant Robert Taylor hos politiet i Eucla til ABC.

- Hvis han hadde blitt bitt av en slange eller blitt skadd på annen måte, kunne han ikke varsle om det.

Furtak tar ikke kritikken særlig alvorlig.

- Jeg gjorde det helt klart at jeg ikke kom til å ringe noen. Jeg sa at jeg skulle være borte minst tre måneder. Hvis jeg likte meg skulle jeg være borte i seks måneder, sier han til Reuters.

Men historien endte godt. Furtak har sluttet å røyke.