NABOFEIDE: Dagsrevy-ankeret Jon Gelius bringer sin nabo, en Sølvgutt-veteran, inn for retten. Striden står om delingen av et boligsameie med bare to seksjoner.   Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
NABOFEIDE: Dagsrevy-ankeret Jon Gelius bringer sin nabo, en Sølvgutt-veteran, inn for retten. Striden står om delingen av et boligsameie med bare to seksjoner. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Ellevill nabokrangel

Dagsrevyens Jon Gelius går til rettssak mot sin nabo, Sølvgutt-veteranen Fredrik Otterstad, mens PR-mannen Jarle Aabø kaster seg inn fra sidelinja og stempler Gelius som «nyhetsankeret fra helvete».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRKs nyhetsanker Jon Gelius møter tirsdag 16. juni opp i Oslo tingrett fordi han ønsker å oppløse sameiet med naboen Fredrik Otterstad, dirigent for Sølvguttene.

Det var VG som først meldte om saken, som skriver at konflikten allerede startet i 2013. Den gangen omhandlet uenighetene Otterstads planer om å bygge ut sin eiendom på tilsvarende måte som Gelius tidligere hadde gjort. Gelius mente planene var ulike.

Otterstad vil ifølge Nettavisen rive garasje og bygge ny. I tillegg vil han utvide boligen sin. Nyhetsanker Gelius liker ikke disse planene, og mener de strider mot inngåtte avtaler i sameiet, som bare består av Gelius og Otterstad.

- Nyhetsanker fra helvete Ut av ingenting, kaster PR-rådgiver og tidligere NRK-ansatte Jarle Aabø seg inn i nabokrangelen, med det han kaller «humor». Han er bor ikke vegg-i-vegg, men bruker sin personlige Facebook-vegg for å publisere denne krasse meldinga:

«Er det en fyr NRK burde vernet mot seg selv så er det Jon Gelius. Hjemme har han et karnapp med 450 selfiebilder av seg selv i glass og ramme sammen med kjendiser han har møtt, og en ørelappstol. Der sitter han og legger onde planer mot dirigenten i Sølvguttene. Gelius — et nyhetsanker fra helvete.»

Jarle Aabø bor et par hundre meter bort i gata for nabotvisten, men er klar på at han ikke har noen agenda i saken. Han ønsker bare å skape debatt med «humor».

- Jeg har bare en agenda, og det er å gi mine lesere mer å lese om enn vær og kaffekopper på Facebook, sier Aabø, som har fulgt saken i mediene med fryd.

- Hva mener du med «Nyhetsanker fra helvete»?

- Nabo fra helvete er et gjengs uttrykk, og jeg gjorde en liten vri på det. Det er noe vi alle kan le og smile litt av, sier Jarle Aabø, som står for det han i går kveld skrev på sin Facebook-vegg om NRKs nyhetsanker Jon Gelius.

Han mener at et nyhetsanker på NRK, med en så høy profil, skaper dårlig PR rundt seg selv når han ikke klarer å forholde seg til naboen vegg-i-vegg.

- Jeg har lest alle dokumentene om saken fra Plan- og bygningsetaten. Det er ingen tvil om at en god nabokrangel er gøy og artig, men det er neppe bra for et nyhetsanker i Dagsrevyen å kjøre seg selv opp på forsida av VG med en krangel som virker veldig snodig, sier Aabø.

Bare humor - Er det lurt for en PR-rådgiver å komme med personangrep på Facebook?

- Tydelighet er en viktig faktor for å skape debatt. På min Facebook-vegg er jeg redaktør, og liker å være tydelig for at skal skjønne det skriver. Jeg mener ikke så mye, men jeg prøver å reise debatt.

- Ser du på dette som et personangrep?

- Dette er bare humor. Min Facebook-vegg er en søndagsskole i forhold til Nytt på nytt og Dagbladets «Farlige utvalg» som serveres til meg hver uke, sier Aabø.

Presset situasjon -  Det er en veldig presset situasjon, sier Fredrik Otterstad til Dagbladet. Etter å ha tenkt seg litt om kommer han med denne kommentaren om konflikten med Jon Gelius:

- Jeg er saksøkt i denne saken, og har havnet i det uføret at jeg har blitt nabo av ham, og jeg prøver så godt jeg kan å forsvare meg.

Otterstad sier at det nå er tre år siden han ble nabo med Gelius. — Han har varslet rettssaker jevnt og trutt siden jeg flyttet inn.

- Hva synes du om støtten fra Jarle Aabø?

- All støtte jeg får nå, anser jeg som positivt, for jeg forsvarer meg som best jeg kan.

- Dette er nettmobbing, noe jeg tar sterkt avstand fra, sier advokaten til Jon Gelius, Torkjell Solbø i advokatfirmaet Solbø & Co.

- Saken som nå skal behandles i Oslo tingrett dreier seg om gyldigheten av en bruksrettsavtale, som gir Otterstad rett til å disponere en større del av eiendommen enn deres sameieandel tilsier. Bruksrettsavtalen er midlertidig. Gelius ønsker nå å fradele tomten i tråd med sin 50 % eierandel, ved at han skal kjøpe ut sin ideelle andel av tomten som boligsameiet fester. Saken har vært behandlet og vedtatt i boligsameiet med tilslutning fra Otterstad. Dette vedtaket har Otterstad senere gått tilbake på. Gelius gjør ikke krav på mer areal enn det hans eierandel i Boligsameiet tilsier, skriver Solbø i en e-post til Dagbladet.

Nyhetsredaktør Per Arne Kalbakk, sjef for Jon Gelius, var i går kveld ikke kjent med Facebook-utspillet til PR-rådgiver Jarle Aabø før Dagbladet ringte.

- Jeg har alltid drømt om å bruke ordet nedrig på trykk. Dette er en ondskapsfull og nedrig Facebook-kommentar, sier Kalbakk til Dagbladet. Kalbakk sier han uttaler seg på vegne av Jon Gelius, som velger ikke å besvare Dagbladets henvendelser.

- Jeg kan ikke se at det er noe humoristisk i denne uttalelsen.

 INN I NABOFEIDE:  PR-mannen Jarle Aabø kastet seg plutselig inn i nabofeiden mellom Jon Gelius og Fredrik Otterstad. Foto: Ned Ally
INN I NABOFEIDE: PR-mannen Jarle Aabø kastet seg plutselig inn i nabofeiden mellom Jon Gelius og Fredrik Otterstad. Foto: Ned Ally Vis mer