Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Ellevte coronadødsfall i Norge

En eldre pasient innlagt med coronavirus på Haukeland sykehus i Bergen, døde mandag.

NÅ: En oppsummering av de nyeste sakene om coronaviruset. Vis mer

Det melder sykehuset tirsdag morgen.

Dødsfallet er det ellevte i Norge, og det første på Haukeland sykehus.

- Av personvernhensyn gir vi ikke ytterligere informasjon om avdøde, skriver Haukeland.

Mandag opplyste sykehuset at det var 12 pasienter innlagt med coronasmitte - to av dem, to eldre pasienter, fikk intensivbehandling.

Akershus universitetssykehus meldte også om sine første dødsfall mandag, etter å ha mistet to pasienter smittet med viruset siden søndag. Mandag ettermiddag opplyste også Oslo universitetssykehus (OUS) at en coronapasient hadde gått bort. Dødsfallet er OUS sitt tredje.

DØDE: En eldre pasient innlagt på Haukeland sykehus i Bergen døde mandag etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DØDE: En eldre pasient innlagt på Haukeland sykehus i Bergen døde mandag etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Norges første coronadødsfall ble kjent torsdag 12. mars - samme dag som regjeringen innførte strenge resitriksjoner for å få bukt med viruset.

- Dette viser hvorfor det er helt avgjørende at alle landets innbyggere nå deltar i en dugnad for å bremse smitten. Det skal vi gjøre i solidaritet med eldre mennesker, kronisk syke og andre som er spesielt utsatt for å utvikle alvorlig sykdom som følge av coronaviruset, sa statsminister Erna Solberg på Dagsrevyen samme dag.

Knappe to uker senere har dødstallet altså steget til 11.

Ifølge Helsedirektoratets oversikt fra mandag klokken 12.15 var det 193 pasienter innlagt på norske sykehus med coronasmitte. 41 på respirator.

Hele Norges coronakart