Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ellingsrud-drapssiktet innrømmer risping med kniv

Men den drapssiktede 23-åringen nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle mannen som er siktet for drapet på 20 år gamle Arvin Taravaty på Ellingsrud i september i fjor, innrømmer å ha påført ham knivskader på halsen.

Men 23-åringen nekter straffskyld. Det går fram av en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett, skriver VG. Mannens forsvarer, Jan-Christian Kvanvik, sier hans klient erkjenner å ha utført vold, men ikke at han hadde forsett om å begå drap.

Mandag forrige uke ble den drapssiktede mannen varetektsfengslet på ny, på grunnlag av at retten mener det foreligger unndragelsesfare.

Politiadvokat i Oslo, Sturla Henriksbø, sier mannen allerede i første avhør innrømmet å ha «rispet» Taravaty med kniv.

– Han legger ikke skjul på at det var han som var gjerningsmannen og holdt kniven, men han tar ikke ansvar for drapet, sier Henriksbø.

Ifølge politiadvokaten er saken nesten ferdig etterforsket.

Det var 7. september i fjor at Arvin Taravaty ble knivstukket i halsen og overkroppen. Voldshendelsen skjedde rett ved T-banestasjonen og senteret på Ellingsrud. 20-åringen ble lagt inn på Ullevål sykehus med livstruende skader, og døde to dager senere på sykehuset. 23-åringen ble etterlyst internasjonalt etter drapet.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!