DRAP: En mann i starten av 20-åra er siktet for å ha drept Arvin Taravaty (20). Kjetil Moen, politioverbetjent ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, sier at den siktede foreløpig ikke er avhørt. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DRAP: En mann i starten av 20-åra er siktet for å ha drept Arvin Taravaty (20). Kjetil Moen, politioverbetjent ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, sier at den siktede foreløpig ikke er avhørt. Foto Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Drapet på Ellingsrud

Ellingsrud-siktet vil samarbeide med politiet

Siktet 23-åring har samtykket til varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle mannen som ble pågrepet på Gardermoen fredag for å ha drept Arvin Taravaty på Ellingsrud tidligere i september, ble framstilt for så kalt kontorforretning i ettermiddag.

23-åringen, som er siktet for forsettlig drap, godtar politiets krav om fire ukers varetekt.

Mannen er siktet for å ha knivdrept Arvin Taravaty 7. september i år. Taravaty skal ha fått knivstikk i halsen og overkroppen.

Den siktede og den avdøde skal være bekjente, ifølge politiet.

Ikke avhørt
Den siktede er foreløpig ikke avhørt, opplyser Kjetil Moen, politioverbetjent ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til Dagbladet mandag.

- Vi hadde et ønske om å avhøre han søndag, men det lot seg ikke gjøre, sier Moen.

FORSVARER: Jan Christian Kvanvik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORSVARER: Jan Christian Kvanvik. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Politiet har en teori for hva som er årsaken til drapet, men ønsket ikke å gå ut med det.

I samarbeid med politi og familie ble den siktede pågrepet på Gardermoen lørdag, etter å ha vært i Marokko kort tid etter drapet. 23-åringen har vært etterlyst internasjonalt av politiet.

- Preget av siktelsen

Jan Christian Kvanvik forsvarer den siktede i saken.

Kvanvik sa til Dagbladet lørdag at de har jobbet sammen med politiet siste uka, og at han har hatt et ønske om å melde seg til politiet.

- Han har et ønske om å samarbeide med politiet, og det er også bakgrunnen for at han meldte seg etter avtale om det. Han er sterkt preget av siktelsen, og vil avgi forklaring så fort forholdene er lagt til rette for det, sier Kvanvik til Dagbladet mandag ettermiddag.

- Hvorfor meldte han seg til politiet?

- Bakgrunnen for at han meldte seg for politiet har vært et ønske om å samarbeide for en oppklaring av forholdet han nå er siktet for. Jeg ønsker ikke å gå inn på når dialogen om dette ble igangsatt, sier Kvanvik.

Kvanvik sier at hans klient har forståelse for at varetekt er påkrevd i saken, og har samtykket til varetektsfengsling.

På spørsmål om hva den siktede 23-åringen gjorde i Marokko, sier Kvanvik at det ønsker han ikke å gå innpå.

Tidligere dømt

Ifølge VG er den siktede blant annet dømt for vold to ganger tidligere. Ved ett av tilfellene skal han ha brukket nesa på en butikkansatt som nektet å følge ham snus på grunn av mangel på identifikasjon.

Siden drapet som skjedde 7. september i år, har politiet jobbet med taktisk og teknisk etterforskning.

- Vi har gjort en del undersøkelser, avhørt vitner, og gjort et arbeid med å spore han opp, sett på video for å få svar på foranledningen. Vi har et godt bilde av hva som har skjedd, og ønsker å få forklart dette i avhør, sier Kjetil Moen.

Bistandsadvokat Sverre Sjøvold sier til Dagbladet at han på nåværende tidspunkt ikke har kommentar til saken.