RYSTET: Ellinor Kittilsen (t.v.) fikk en sjokkartet hjemtur fra Gardermoen i dag. Foto: KNUT FOSSUM
RYSTET: Ellinor Kittilsen (t.v.) fikk en sjokkartet hjemtur fra Gardermoen i dag. Foto: KNUT FOSSUMVis mer

Ellinor (63) ble påkjørt og dyttet 100 meter av trailer

Havnet i lastebilens blindsone, kom uskadd fra dramaet på E6 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Avslutningen på utenlandsturen ble langt fra som planlagt for Ellinor Kittilsen fra Asker. På vei hjem fra Gardermoen på E6 ble bilen til 63-åringen i ettermiddag truffet av et vogntog.

Ellinor og venninnen kom uskadet fra kollisjonen.

- Vi hadde englevakt, rett og slett. Men det var en helt fryktelig opplevelse, sier sjåføren til Dagbladet.

Havnet foran trailerenUlykken skjedde på E6 like ved bomstasjonen på Alnabru. En trailer med tilhenger skulle bytte fil og sneiet da Asker-kvinnens bil.

- Vi skjønte ingenting. Jeg lurte på om det var hjulet som hadde eksplodert. Plutselig skjenet bilen ut til venstre og vi havnet foran traileren som dyttet oss bortover i omkring 100 meter, sier hun.

Lastebilen traff venstre bakdel på bilen. Det førte til at personbilen ble vridd rundt og havnet foran traileren.

- Trailersjåføren merket at han traff noe og bremset opp. Da han stoppet, gikk han bak bilen og så etter, for han var sikker på at vi lå et eller annet sted under traileren, sier Kittilsen.

Tilbake bak rattetPolitiet og ambulanse var raskt på ulykkesstedet.

- Vi fikk melding klokka 15.54 om et sammenstøt mellom et vogntog og en persobil. Til alt hell var det ingen personskader, sier operasjonsleder Steinar Henriksen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Trailersjåføren har ifølge Ellinor forklart til politiet at personbilen havnet i blindsonen hans da han skulle skifte fil. Politiet kunne i kveld ikke bekrefte hendelsesforløpet, men opplyser at hendelsen vil bli undersøkt nærmere.

Skrekkopplevelsen til tross, ser både Asker-kvinnen og bilen ut til å ha tålt støyten.

- Det må omfattende reparasjoner til, men det ser ut som bilen har greid seg.

Ellinor var opptatt av å komme seg tilbake bak rattet så fort som mulig.

- Dette var en helt vannvittig opplevelse, men det var ikke vår tur i dag, så det er viktig å ikke bli redd. Jeg satte meg i leiebilen og kjørte rett hjem. Men jeg holdt meg langt unna trailere, forteller hun.

Tidligere denne uka skapte en video av et lignende sammenstøt mellom en trailer og en bil i Storbritannia oppsikt. I Vest-Yorkshire var imidlertid hastighetene langt høyere, og trailersjåføren oppdaget ikke personbilen han hadde i støtfangeren.