- Elliot (4) konfronterte en av terroristene. Da fikk han en Mars-sjokolade og livet i gave

Ville beskytte sin skuddskadde mor: - Du er en slem mann!

OVERLEVDE: Elliot (4) og søsteren Amelie (6) står vettskremte utenfor Westgate-kjøpesenteret etter at de har unnsluppet terroristene. Ved siden av ligger en mann som ble skutt og drept under angrepet. I hendene holder lille Elliot Mars-sjokoladene som han - ifølge sin mor og onkel - fikk av en av terroristene. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix
OVERLEVDE: Elliot (4) og søsteren Amelie (6) står vettskremte utenfor Westgate-kjøpesenteret etter at de har unnsluppet terroristene. Ved siden av ligger en mann som ble skutt og drept under angrepet. I hendene holder lille Elliot Mars-sjokoladene som han - ifølge sin mor og onkel - fikk av en av terroristene. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i dag kommet sporadiske skuddsalver fra Westgate-senteret i Nairobi, men ved 1845-tida erklærer Kenyas president Uhuru Kenyatta at kampene ved kjøpesenteret er over.

Dødstallet etter det grufulle, fire dager lange terroranslaget er ifølge presidenten 61 sivile ofre. Seks soldater er drept, fem terrorister er skutt av kenyanske soldater. 11 terrorister er pågrepet, ifølge BBC.

Terrorister fra den ytterliggående islamske gruppa Al-Shabaab slo til mot kjøpesenteret på lørdag og beleiret det i tre dager før kenyanske styrker i går skal ha fått tilnærmet kontroll over situasjonen.

Tragedien har rystet både Afrika og verden. Men i grusomhetene finnes det enkelte lysglimst - og et slikt kommer i dag fram i britisk presse.

Lille Elliot Prior (4) konfronterte nemlig en av terroristene, og slapp unna med livet i behold.

- Du er en slem mann Han og søsteren Amelie (6) var med moren sin på kjøpesenteret. Og nå forteller moren og onkelen til de to små barna om den høydramatiske flukten fra Westgate-senteret både til The Independent og The Sun (bak betalingsmur)

FLYKTER: Elliot, Amelie og moren Amber Prior (i mørkeblått) flykter ut fra kjøpesenteret mens skudd avfyres rundt dem. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix
FLYKTER: Elliot, Amelie og moren Amber Prior (i mørkeblått) flykter ut fra kjøpesenteret mens skudd avfyres rundt dem. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Lille Elliot skal ha fortalt en av terroristene:

- Du er en slem mann!

Moren til Elliot er reklamefilmprodusent, og var innom kjøpesenteret for å kjøpe melk. Hun gjemte seg under kjøttdisken i matbutikken i en og en halv time, før terroristene fant henne - og skjøt henne i låret.

Fireåringen gjorde det han kunne for å beskytte søsteren og moren - som var skutt i beinet.

- Vi er ikke monstere Ifølge moren og onkelen valgte terroristen å spare lille Elliot. Islamisten skal i stedet ha gitt gutten to Mars-sjokolader og sagt:

- Tilgi meg, vi er ikke monstere.

- De var heldige. Terroristene sa at hvis det var noen barn i butikken kunne de gå ut. Moren til barna valgte å gi seg til kjenne. Nevøen min konfronterte dem så, og kalte dem slemme menn. Han var veldig modig, sier Elliots onkel Alex Coutt til The Sun.

Al-Shabaab har sagt at de spesifikt gikk etter ikke-muslimer da de entret senteret på lørdag med automatvåpen og granater. Da de fant ut at Elliots mor, Amber, var reklamefilmprodusent skal terroristene ha ønsket å overbevise henne om at deres religion ikke var ond av natur.

- En av dem fortalte meg at jeg måtte konvertere til Islam. Han sa: «Tilgir du oss? Kan du tilgi oss»?

PR-krig Det foregikk i dag en tilnærmet PR-krig mellom Al-Shabaab og kenyanske myndigheter, før president Kenyatte nå har kommet med bekreftet informasjon.

På en Twitter-konto som nå er stengt, hevdet Al-Shabaab at de fortsatt holdt gisler, som var «i live og virket ganske forstyrret».

- Det er utallige døde mennesker som ligger rundt omkring i kjøpesenteret, og de hellige krigerne holder fortsatt stand i Westgate, het det på kontoen, som ifølge NTB nå er stengt.

Kenyanske myndigheter opplyste allerede i går at de hadde tilnærmet kontroll over situasjonen, og oppga da at ti terrorister var pågrepet og skulle avhøres.

Deler av taket på kjøpesenteret har falt sammen, etter at det er blitt svekket av røyk, flammer og eksplosjoner.