FORBRENT: Her ligger Elly Haugsand sterkt forbrent på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Oslo-kvinnen er omgitt av sine to døtre, Mona og Wenche Haugsand. Foto: Privat
FORBRENT: Her ligger Elly Haugsand sterkt forbrent på Haukeland universitetssykehus i Bergen. Oslo-kvinnen er omgitt av sine to døtre, Mona og Wenche Haugsand. Foto: PrivatVis mer

Elly (77) døde i formiddag

Fikk nei til sykehjemsplass tirsdag. To dager senere inntraff ulykken som kostet henne livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BERGEN/OSLO (Dagbladet): Tirsdag i forrige uke fikk den 77 år gamle kvinnen Elly Haugsand nei til en midlertidig sykehjemsplass i Alna bydel.

To dager senere skal hun tenne seg en sigarett i sitt eget hjem, men tenner ved et uhell på blusen sin i stedet. Elly, som nesten er blind og har store problemer med å bevege seg, klarer ikke å komme seg opp av stolen for å slokke brannen.

Etterhvert oppdager naboene at brannalarmen går og bryter seg inn og slokker den brennende kvinnen med et brannslokningsapparat.

Elly får tredjegrads forbrenning på overkroppen, halsen og i ansiktet.

I formiddag klokken 11.43 døde hun av skadene på Haukeland universitetssykehus.

Ellys datter, Wenche, opplyser til Dagbladet at de nærmeste pårørende var samlet for å ta farvel.

Fikk avslag
Familien til Elly har lenge søkt om sykehjemsplass eller alternativt en korttidsplass for henne, men fått avslag alle ganger. De har lenge forklart bydelen Alna at moren ikke klarer seg selv, og at de frykter det hele vil ende med en ulykke. Seinest tirsdag i forrige uke fikk de et muntlig avslag på kortidsplass.

- Da søkte vi på nytt fordi mamma skulle operere et øye på onsdag. Vi visste hun ville bli sykere, men de kunne ikke hjelpe oss. Nå dør mamma fra oss. Ingen kan gjøre mer for henne, men vi håper at vår triste historie kan være til hjelp for andre som er, eller kan komme i samme håpløse situasjon, sa datteren Wenche Haugsand til Dagbladet i går.

Mangler ikke sykehjemsplasser
Alna bydel i Oslo kommune, hvor Elly opprinnelig bodde, opplyste til Dagbladet i går at det på ingen måte er lange ventelister på sykehusplasser i deres bydel.

- Vi opplever ikke mangel på plasser. De som trenger det, får plass. Vi har ikke ventelister, og behandler søknader kontinuerlig. Er man i stand til å være hjemme, prøver man ut hvordan det går først. Når det gjelder kortidssplasser er det ventetid på omtrent tre uker. Men vi har også mulighet til å skaffe plass på veldig kort varsel, opplyste avdelingssjef ved Alna bydel, Bjørg Torill Madsen.