Eloise (21) døde etter å ha tatt slankepiller hun kjøpte på nettet

To piller er dødelig dose.

DØD: Eloise Aimee Parry tok åtte slanketabletter hun hadde kjøpt på nettet. Dødelig dose var to. Hun kunne ikke reddes. Foto: Politiet i West Mercia
DØD: Eloise Aimee Parry tok åtte slanketabletter hun hadde kjøpt på nettet. Dødelig dose var to. Hun kunne ikke reddes. Foto: Politiet i West Mercia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i West Mercia i Storbritannia går ut med en advarsel etter at 21 år gamle Eloise Aimee Parry omkom etter å ha tatt slankepiller hun kjøpte på internett.

- Vi har testet tabelettene, og vi mener de inneholder et stoff som heter Dinitrofenol (DNP), som er svært giftig og farlig, skriver politiet i en pressemelding.

- Vi jobber med å finne ut hvor pillene stammer fra, og vil finne ut hvor de er kjøpt og hvordan de ble annonsert, sier Jennifer Mattinson hos politiet i West Mercia.

De advarer på det sterkeste mot å kjøpe piller fra uautoriserte nettsider.

- Vi oppfordrer folk til å være svært forsiktige når de kjøper medisin over nettet. Det du kjøper kan utgjøre en helserisiko, det kan ha gått ut på dato eller være falske produkter.

Advarer Eloises mor, Fiona Parry, har skrevet minneord om datteren, der hun advarer mot stoffet.

- Livet hennes endte før det egentlig hadde mulighet til å begynne. Det var så mange ting hun drømte om å gjøre - reise, få seg en karriere og en familie. Dette er ting hun aldri fikk oppleve.

- Hun vil bli savnet av alle som kjente henne. Vi vil huske alle de gode minnene, mens vi går gjennom denne vanskelige tida.

Kunne ikke reddes Da Eloise begynte å følge seg uvel, kjørte hun selv til sykehuset. På dette tidspunktet var hun ikke spesielt dårlig. Hun ble undersøkt, og da testene kom tilbake, skjønte legene at situasjonen var kritisk.

Det fantes ingen motgift. To tabletter er dødelig dose. Hun hadde tatt åtte.

- De hadde ingen mulighet til å redde henne. Hun brant opp innenfra. Søndag 12. april 2015, klokka 15, døde datteren min, Eloise Aimee, av en overdose. Hun forsto ikke hvor farlige pillene var. De færreste vet at slankepiller kan drepe deg.

Livsfarlig Dinitrofenol (DNP) er ikke ukjent i Norge. Det er bare fem måneder siden Mattilsynet sendte ut en advarsel.

- Stoffet brukes som slankemiddel og selges på internett. Det markedsføres som fettforbrennende til kroppsbyggere og andre som vil raskt ned i vekt. DNP forårsaker alvorlige forgiftninger og dødsfall.

- DNP påvirker stoffskiftet slik at det dannes store mengder varme i kroppen, dette kan føre til livsfarlig overopphetning, sier medisinsk fagdirekør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

- Flere dødsfall både i Storbritannia og Sverige de siste tre årene, og et dødsfall i Norge viser at det er viktig å advare sterkt mot bruk av slike produkter. Dette viser hvor farlig det kan være å kjøpe slankemidler på internett. Du kan ikke være sikker på hva du får, sier seksjonsleder i Mattilsynet, Atle Wold.

Råd til forbrukerne

•Du må aldri bruke produkter som inneholder DNP.
•Du må være klar over at DNP kan finnes i slankeprodukter uten at dette er oppgitt på pakningen.
•Har du kjøpt et produkt anbefaler vi at du leverer dette på apotek for sikker avfallshåndtering.
•Dersom du har brukt DNP må du kontakte lege.
•Meld fra om produkter du mistenker inneholder DNP til Mattilsynet. Du kan godt være anonym.
(Kilde: Mattilsynet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer