Elon Musk i retten: Forsvarer «pedo»-anklage

Tesla-gründerens forsvarere hevder det er en «vanlig fornærmelse».

I TRØBBEL: I desember må Tesla-gründer Elon Musk møte for retten etter å ha anklaget en britisk grottedykker for å være pedofil. Foto: REUTERS / Mike Blake / NTB scanpix
I TRØBBEL: I desember må Tesla-gründer Elon Musk møte for retten etter å ha anklaget en britisk grottedykker for å være pedofil. Foto: REUTERS / Mike Blake / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk havnet i svært hardt vær da han i juli i fjor kalte en av grottedykkerne som reddet det thailandske fotballaget fra Tham Luang-grotta for «pedo».

Kalte Musk-ubåt PR-stunt

Den utløsende årsaken til Musks kommentar var at grottedykkeren Vernon Unsworth hadde uttalte seg negativt om miniubåten Musk sendte ned til Thailand i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet.

Miniubåten ble aldri brukt, Unsworth kalte det et PR-stunt og sa at Musk «kan stikke ubåten der det gjør vondt» og at det «var ingen sjanse for at det kom til å fungere».

Det utløste følgende angrep fra Tesla-gründeren:

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry, 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter.

Dette førte til at Unsworth truet Musk med søksmål. Da la Musk seg paddeflat, men angeren kan ikke ha stukket så veldig dypt, for i slutten av august var Musk ute med nye anklager.

«Jeg foreslår at dere ringer folk dere kjenner i Thailand, finner ut hva som faktisk skjer og slutter med å forsvare denne barnevoldtektsmannen, ditt jævla rasshøl», skrev han i en e-post til Buzzfeed i slutten av august, omkring halvannen måned etter redningsaksjonen i Thailand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer