Elon Musk legger seg flat etter «pedo»-kommentar

- Jeg var sint.

BEKLAGER: Elon Musk legger seg flat etter å ha kalt en dykker for «pedo». Foto: REUTERS / Joe Skipper / NTB scanpix
BEKLAGER: Elon Musk legger seg flat etter å ha kalt en dykker for «pedo». Foto: REUTERS / Joe Skipper / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk legger seg flat og ber om unnskyldning for å ha kalt en av grottedykkerne som reddet det thailandske fotballaget fra Than Luang-grotta for «pedo».

«Pedo»

Musk har fått særdeles hard medfart etter at han gikk ut mot dykkeren Vern Unsworth, som hadde uttalt seg ganske negativt om miniubåten Musk sendte ned til Thailand, i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet i grotta.

Thailandske myndigheter takket til slutt høflig nei til Musks tilbud, og etter at redningsaksjonen var over fikk Musk til dels krass kritikk fra den britiske grottedykkeren.

- Han kan stikke ubåten der det gjør vondt. Det var ingen sjanse for at det kom til å fungere. Han ante ikke hvordan passasjene i grotta var, sa Unsworth, som omtalte det hele som et PR-stunt.

- Han (Musk, red.anm.) ble bedt om å forlate stedet veldig raskt. Det var det han skulle ha gjort, sa grottedykkeren.

Da rant det over for Musk, som gikk til et voldsomt personangrep på Twitter.

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter søndag.

- Jeg beklager

En rekke Twitter-brukere reagerte, men Musk sto på sitt, og sa at han «veddet på» at det var sant, med henvisning til sine egne pedofili-anklager.

- PR-STUNT: En av de britiske redningsarbeiderne fra grotten i Thailand var slettes ikke så imponert over Elon Musks bidrag til å få de 13 guttene opp fra bakken. Video: CNN Vis mer

Og nå har Musk tatt til Twitter for å beklage.

«Som denne velskrevne artikkelen antyder så var jeg sint da jeg uttalte meg etter at Mr. Unsworth hadde kommet med flere usannheter og antydet at jeg engasjerte meg i en seksuell handling med miniubåten, som ble bygd for å være snill og i samsvar med spesifikasjonen fra lederen for dykkerteamet», skriver Musk.

«Uavhengig av det så rettferdiggjør ikke hans handlinger mot meg mine handlinger mot ham, og for det beklager jeg til mr. Unsworth og de selskapene jeg representerer som leder. Feilen er min, og min alene».

Beklagelsen kommer to dager etter at den britiske grottedykkeren Unsworth truet Tesla-sjefen med et søksmål. På spørsmål om han kom til å ta rettslige skritt mot Musk, svarte Unsworth:

- Ja, ja. Dette er ikke ferdig.

Samme dagen stupte Teslas aksjer mer enn fire prosent. Mens børsen var åpen gikk Teslas verdi ned med 2,8 prosent. Etter stengetid gikk aksjene ytterligere ned over en prosent i verdi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer