EKSPLOSJON: SpaceX-raketten, lastet med Facebooks første satellitt, eksploderte under en test på oppskytningsplattformen Cape Canaveral i Florida, USA. Video: CNN Vis mer

Elon Musks forferdelige dag. Dette er bare en av grunnene til at han tapte 6,4 milliarder

Dårlige tider for Tesla-gründer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag morgen eksploderte SpaceX-raketten Falcon 9 over Cape Canaveral i Florida.

Det var ikke godt nytt for Elon Musk, en av romfartsfirmaets eiere.

Bloomberg skriver at Tesla-eieren har rundt 46 prosent av sin formue knyttet til SpaceX, og at det ikke er det eneste problemet Musk står overfor.

DÅRLIG DAG: Tesla-grunnlegger Elon Musk tapte enorme summer torsdag. Likevel har amerikaneren mye penger på bok. Før torsdagen sto han oppført med en formue på rundt 8.3 milliarder dollar. Foto:  REUTERS/James Glover II/NTB Scanpix
DÅRLIG DAG: Tesla-grunnlegger Elon Musk tapte enorme summer torsdag. Likevel har amerikaneren mye penger på bok. Før torsdagen sto han oppført med en formue på rundt 8.3 milliarder dollar. Foto:  REUTERS/James Glover II/NTB Scanpix Vis mer

I løpet av en dag krympet formuen hans med 779 millioner dollar, noe som tilsvarer drøyt 6,481 milliarder kroner.

- Han har mot, det er ihvertfall sikkert. Musk presser sine firmaer til det ytterste, men det kan gå galt, sier Ross Gerber, leder for Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, til Bloomberg.

Falt i verdi

Firmaet hans som har solgt store mengder Tesla-aksjer den siste tida.

Ikke uten grunn. Elbil-produsenten har ikke vært noe stort inntjeningsprosjekt den siste tida, og torsdagen var ikke noe unntak.

Ifølge Forbes falt Teslas aksjer 5,3 prosent i verdi torsdag.

Vil slå sammen

Dette tapet blir neppe mindre av at Musk også ønsker å sammenslå det kjente merkenavnet med SolarCity, en leverandør av grønn energi.

Forbes siterer Barclays-analytikeren Brian Johnson.

Han mener at SolarCity kan bli et problem for Tesla, og beskriver solcellefirmaet som et gigantisk pengesluk.

- Har troen på Musk

Johnsons beskrivelse av firmaet ble understøttet torsdag, da firmaet gikk ned 9,1 prosent - noe som bidro til Elon Musks store tap.

Likevel sier Ben Kallo, en analytiker hos Robert W. Baird & Co, at mange investorer har troen på den kjente gründeren.

- De som har investert med tanke på framtida tror at Musk kan oppnå ting, selv om de ikke er kjempeentusiastiske for SolarCity-avtalen, sier Kallo ifølge Bloomberg.

Tesla ingen økonomisk suksess

Tesla har ennå ikke blitt en økonomisk suksess.

I årene 2013, 2014 og 2015 tapte selskapet tilsammen 1,26 milliarder dollar (10,5 milliarder kroner) av en omsetning på 9,26 milliarer dollar (77 milliarder kroner).

I 1. kvartal 2016 tapte Tesla 278,4 millioner dollar (2,3 milliarder kroner) av en omsetning på 1,15 milliarder dollar (9,5 milliarder kroner).

Elon Musk er på sin side ingen ressurssvak mann.

Han sto, forut for torsdagens store tap, oppført med en formue på rundt 8,3 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.