Elon Musks rakett for liten for NASA

SPACEX: Tirsdag 6. februar ble SpaceX sin rakett Falcon Heavy skutt opp for første gang. På toppen av raketten befant dessuten Elon Musks Tesla Roadster seg. Raketten er 70 meter lang og utviklet med tanke på å frakte mennesker til månen og Mars. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I februar gjennomførte Elon Musks romfartssatsning SpaceX en vellykket utskytning med raketten Falcon Heavy. Testutskytningen sendte Musks egen bil, en rød Tesla, i bane rundt sola.

Falcon Heavy er verdens kraftigste rakett i dag, selv om tidligere raketter i amerikansk og russisk romfart har vært kraftigere. Den koster også langt mindre enn rakettene NASA holder på å utvikle, noe som har ført til spørsmål om hvorfor ikke NASA bruker SpaceX' raketter i stedet for sine egne.

Nå sier Bill Gerstenmaier, sjef for NASAs astronauter, at Falcon Heavy er for liten for NASAs planlagte ekspedisjoner. Dette ifølge Sky News. Kapasiteten er rett og slett ikke stor nok for de mange tonnene med utstyr NASA planlegger å sende ut i rommet.

NASA jobber med å utvikle sitt oppskytningssystem, Space Launch System (SLS), blant annet for å sende en bemannet ekspedisjon til Mars. Men Gerstenmaier utelukker ikke at kommersielt tilgjengelige raketter kan bli brukt til mindre oppskytninger.

- SLS har unike kapasiteter som ingen andre kan stille opp med, men SpaceX kan likevel bidra til ekspedisjoner. Falcon Heavy kan spille en rolle i rutinemessige serviceoppdrag, bringing av last, og kanskje mindre fartøy enn Orion, sier Gerstenmaier til Sky News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer