Elsa døde mens hun beskyttet sønnen mot terroristenes kuler

Sønnen (5) ble funnet på sykehus, dekket av morens blod.

OMKOM: Elsa Delplace (35) var blant de 89 som ble drept under massakren i Bataclan. Hun døde mens hun beskyttet sin fem år gamle sønn mot kulene. Foto: Privat / NTB scanpix
OMKOM: Elsa Delplace (35) var blant de 89 som ble drept under massakren i Bataclan. Hun døde mens hun beskyttet sin fem år gamle sønn mot kulene. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fem år gammel gutt overlevde fredagens massakre i konsertlokalet Bataclan i Paris, etter at moren hans skal ha lagt seg over ham for å beskytte ham mot terroristenes kuler.

Gutten (5) var på konserten med det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal sammen med moren Elsa Delplace (35) og bestemoren Patricia San Martin (61) da terroristene gikk til angrep.

Dekket av morens blod Både moren og bestemoren ble skutt og drept.

- Elsa Delplace og moren hennes døde fredag kveld i kuleregnet i Bataclan. Elsas sønn, hennes solstråle, var sammen med dem. Femåringen ble funnet på sykehuset i Vincennes, dekket av blodet til moren, som hadde beskyttet ham mot kulene, skriver Sihem Souid, venninne av Elsa Delplace, i et minneord i den franske avisa Le Point.

Souid hadde kjent Delplace i tre år, og beskriver henne som en person som alltid hadde et smil på leppene.

- Hun var alltid til stede, både i gode og vanskelige øyeblikk, skriver venninna.

- Hun kjempet alltid mot urettferdighet. Jeg tror kanskje det har noe med familiehistorien hennes å gjøre, ettersom moren flyktet fra Pinochets diktatur i Chile.

Knust Souid skriver i innlegget at hun fredag kveld fikk en melding fra en venn, som kondolerte etter dødsfallet til venninna. Først trodde hun det var en feil, eller en dårlig spøk.

- Jeg grep telefonen og ringte henne med en gang. Telefonen ringte, og det beroliget meg. Men så kom jeg på at hun er glad i rock, og at vi ofte møttes til en drink i den 11. bydelen, skriver hun.

- Da de dårlige nyhetene ble bekreftet, ble jeg helt knust.

Døde i kjærestens armer Alle de 129 omkomne etter fredagens terrorangrep i Paris er nå identifisert. Blant de drepte i Bataclan var også Nick Alexander fra London, som jobbet under konserten.

Han ble skutt foran sin flerårige kjæreste Helen Wilson, som selv ble såret i begge beina inne i konsertlokalet til Bataclan.

- Nick var foran meg da vi lå på bakken. Han hadde ryggen mot meg og jeg kunne ikke se hva som skjedde, men jeg hørte masse skyting. Jeg prøvde å snakke med han og gi han munn-til-munn. Da han sluttet å puste, holdt jeg ham i armene mine og fortalte ham at jeg elsket ham. Han var kjærligheten i mitt liv, sier hun til britiske Telegraph.

- Du har tapt Antoine Leiris mistet kona si, Helene Muyal-Leiris (35). Han har skrevet et Facebook-innlegg rettet til terroristene, som har gått verden rundt.

- Jeg vil ikke gi deg den gaven mitt hat er. Du ber om det, men å svare på hat med sinne vil være å bli offer for den samme dumheten som har gjort deg til det du er. Du vil at jeg skal være redd, at jeg skal mistro mine landsmenn, at jeg skal ofre min frihet for sikkerhet. Du har tapt, skriver Leiris.

Se Dagbladets minneside for Paris-ofrene her.

Pågrep sju Fransk politi har gjennomført en rekke anti-terroroperasjoner i etterkant av fredagens angrep. I en sju timer lang, svært dramatisk aksjon mot en leilighet i Saint Denis i går, ble to personer drept, inkludert en kvinne som sprengte seg selv i lufta.

I tillegg ble sju personer arrestert.

Mannen som regnes som «hjernen» bak Paris-terroren, belgiske Abdelhamid Abaaoud (28) ble imidlertid ikke pågrepet. Det er fortsatt uklart om han er en av de drepte.

BEKREFTET DØDE: Nohemi Gonzales, Nick Alexander og Valentin Ribet har blitt bekreftet omkommet. Foto: Privat
BEKREFTET DØDE: Nohemi Gonzales, Nick Alexander og Valentin Ribet har blitt bekreftet omkommet. Foto: Privat Vis mer