«Elskede søster. Vi vil alltid være en for lite»

Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept på jobb. Svært mange har møtt opp for å vise henne den siste ære.

<strong>SAVNES:</strong> Hauketo-Prinsdal kirke er sirlig pyntet under Anna Kristin Gillebo Backlunds bisettelse. Mange har levert en hilsen til sosionomen og miljøarbeideren, som ble drept på jobb. 
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SAVNES: Hauketo-Prinsdal kirke er sirlig pyntet under Anna Kristin Gillebo Backlunds bisettelse. Mange har levert en hilsen til sosionomen og miljøarbeideren, som ble drept på jobb. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUKETO-PRINSDAL KIRKE (Dagbladet): Anna Kristin Gillebo Backlund (30), som for ei drøy uke siden ble drept av ei 15-årig jente på en ungdomsinstitusjon i Asker, bisettes i dag fra hjemkirka Hauketo-Prinsdal, helt sør i Oslo. Allerede en time før seremonien startet klokka 13, hadde svært mange sørgende møtt opp for å vise sosionomen og miljøarbeideren den siste ære.

«Elskede søster. Vi vil alltid være en for lite», lyder hilsenen fra Backlunds søsken. «Kjære vår dyrebare datter Anna Kristin. Takk for all omsorg og kjærlighet du har gitt oss. Du var umistelig, og savnet av deg er så stort», er hilsenen fra foreldrene. «Din for evig! Andreas», skriver ektemannen.

400 stoler Kirkerommet er sirlig pyntet med en mengde hvite blomster og en rekke hilsener fra familie, venner og kolleger, fra så forskjellige steder som Majorstuen skole og Hongkong og Macau lutheranske kirke; Backlund ble født i Hongkong, men vokste opp i Norge.

Framme ved alteret står 30-åringens kiste, ved siden av står et portrettfoto av henne opplyst av hvite stearinlys. Hilsenen fra ektemannen henger på enden av kista.

- Vi har satt ut 400 stoler. Det er uvanlig mange, sier sokneprest Kjerstin Jensen til Dagbladet.

- Mange i lokalmiljøet er berørt, og familien er i bunnløs sorg. Det vi kan gjøre, er å ivareta deres ønsker og følelser og gi en så fin avskjed som vi kan, sier soknepresten.

Bisettelsen forrettes av prest Liv Hegle fra misjonsorganisasjonen Areopagos.

Innrømmer drap Mens bisettelsen foregår i Hauketo-Prinsdal kirke, er minneseremonien - eller minnefesten, som familien kaller det - lagt til den større Holmlia kirke et par kilometer unna.

<strong>VENTER MANGE SØRGENDE:</strong> Sokneprest Kjerstin Jensen venter mange sørgende, og har fått satt ut 400 stoler til bisettelsen.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VENTER MANGE SØRGENDE: Sokneprest Kjerstin Jensen venter mange sørgende, og har fått satt ut 400 stoler til bisettelsen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Det var natt til tirsdag i forrige uke Backlund ble drept av ei 15-årig jente på Små Enheter, en privat institusjon i grenselandet mellom barnevern og psykiatri. Jenta, som Backlund passet på, ble umiddelbart pågrepet og ble først siktet for forsettlig, så overlagt drap.

15-åringen er fengslet for to uker med brev- og besøkskontroll. Hun vedgår å ha drept Backlund, men nekter straffskyld for overlagt drap.

Familien ønsker ikke å ha pressen til stede under selve bisettelsen.

<strong>DREPT PÅ JOBB:</strong> Backlund ble drept mens hun var på jobb her, på ungdomsinstitusjonen Små Enheter i Asker. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DREPT PÅ JOBB: Backlund ble drept mens hun var på jobb her, på ungdomsinstitusjonen Små Enheter i Asker. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer