- Elsker å shoppe

Ahlam (18), Sanaz (17) , Suad (20) og Sayeh (14) elsker å shoppe, og da helst hver helg. For å få penger til dyre merkeklær, jobber flere av dem ved siden av skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har brukt masse penger i dag, sier de fire unge oslojentene til Dagbladet. Siste skoledag før jul er endelig over og jentene kan gjøre det de liker aller best:

- Det morsomste vi vet er å handle. Og det bør helst være merkeklær. Selv har vi bare dyre juleønsker, sier Suad Zaman (20).

- Ja, det må være Fila eller Russel Athletic, supplerer Sanaz Vahabzadeh (17).

Smilende titter firkløveret rundt i butikkene i Oslo sentrum. De tar seg god tid når de diskuterer priser og merker.

Fritidssysle

En undersøkelse viser at 74 prosent av tenåringene har handling som favorittsyssel på fritida. Det gjelder i høyeste grad de fire jentene Dagbladet snakket med.

- I dagene før jul er det presanger til venner og familie som prioriteres, men vi bruker nesten like mye tid på å vandre rundt i butikker resten av året, forteller ungdommene.

Og for dem holder det ikke å titte i utstillingsvinduene. For med unntak av jula bruker de resten av året til å kjøpe presanger til seg selv:

Hver helg

- Vi er ute og handler hver helg, forteller Ahlam Zaman (18).

Det er bare dyre parfymer, sminke og merkeklær jentene vil ha, så de er nødt til å jobbe ved siden av skolen for å dekke handleutgiftene. Noe konkret regnskap for hvor mye de handler fører de ikke.

- Jeg bruker alt jeg tjener på å handle sko til 1200 kroner, gensere til 600 og sånt, så det går en del, sier Suad.

De andre jentene nikker ivrig før de setter kurs for atter en merkebutikk.

<B>SHOPPING HVER HELG:</B> Sanaz (f.v.), Suad, Ahlam og Sayeh handler oftest mulig og mest mulig. -Jeg bruker alt jeg tjener på å handle, sier Suad.