«Elsker deg og bare deg»

Aktor leste opp tekstmeldinger i retten. - En del av vår sjargong, sier Rune Øygard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): I forbindelse med Rune Øygards forklaring i retten i dag, leste aktor opp flere tekstmeldinger mellom den overgrepstiltalte ordføreren og fornærmede (16).

Tekstmeldingene ble sendt dagen før Rune Øygard ble anmeldt for overgrep i fjor høst. Hendelsene denne dagen er et stadig tilbakevendende tema i rettssaken.

Øygard skulle etter planen ha med seg fornærmede på middag på Vianvang, stedet til Arne Brimi. Jenta har tidligere hevdet at hun ikke ville være med, fordi hun ville avslutte forholdet med Øygard, men han påstår at hun bare skulle komme seinere.

«Elsker deg og bare deg» I denne forbindelse leser aktor opp følgende melding:

1726: «Det er framleis ikke for seint å bli med til Vianvang, men da må du være klar til 1820 på parkeringa så kan vi hente deg der»

- Du sier hun hadde lyst, men det ser ikke akkurat ut til at hun hadde veldig lyst?

- Det var fordi jeg var klar på at det var alt eller ingenting, sier Øygard, som legger til at han sendte meldingen fordi han hadde hørt at de andre om var forsinka, og at jenta derfor likevel kunne fortsette middagen.

Tidligere på dagen, klokka 1326, sendte han denne meldingen:

«Eg har i alle fall gjort det du ba meg om, jeg har varsla arrangøren om det. Det er ikke sikkert du blir med fra starten, fordi jeg elsker deg og bare deg»

Artikkelen fortsetter under annonsen

En del av sjargongen - Der står det at jeg har varsla fra at hun ikke blir med fra starten, og at vi var glade i henne likevel. Det var en del av sjargongen vår, det sa jeg mange ganger. Når vi hadde et problem, brukte vi slike ord, sier ordføreren om denne tekstmeldingen.

Jenta har tidligere forklart at hun satte seg på bussen sammen med kjæresten sin, selv om hun egentlig ikke ville være med på middagen.

De gjemte seg da bussen kom til bussholdeplassen hvor Øygard sto og ventet.

Ifølge begges forklaringer, kjørte han etter bussen, fram til jenta og kjæresten gikk av ved et busstopp hvor hans mor sto og ventet.

- Skal jeg hilse Jens? De hadde ringt henne for at hun skulle komme og hente dem.

«Kvifor sa du ikke at han var med. Skjønner at du ikke hadde noe valg nå. Vil gjerne snakke med deg i morra i (...) Skal jeg hilse Jens fra deg? (statsministeren, red. anm.) Du skulle sitte ved siden av ham og han skulle invitere deg og hele klassen til SMK. Veldig glad i deg. Reidun hilser også,» skrev Øygard i en tekstmelding, klokka 18.37.