- Elsker, slåss og drikker til de stuper

OSLO/LONDON (Dagbladet) : For første gang på sju år har norske charterselskaper i sommer satset på ferieøya Ibiza. Men allerede før sesongen er over, kommer sjokkrapportene om sex, fyll og dop blant norske ungdommer som har besøkt øya i tusentalls.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til høsten vil de norske charterselskapene evaluere det populære reisemålet.

Lokalbefolkningen på Ibiza er opprørt over ville, fulle og sexfikserte ungdommer, som de mener oppfører seg som dyr. Unge jenter har tatt av seg trusene i offentlige barer, andre er observert mens de masturberte på hotellbalkonger.

«Sex på stranda» og «Spis iskrem fra kelnerens navle» er blant tilbudene barene reklamerer med.

- Slipper seg løs

- Alle som reiser til Ibiza, slipper seg løs. Nordmennene jeg traff i sommer er like gale, selv om britene kan være hakket verre enn alle andre. De som reiser til festebyen San Antonio, er ungdom i alderen 18- 30 år, de elsker, slåss og drikker til de stuper. På gata ble jeg tilbudt dop, til tross for at det nå er mye dopkontroll på øya, sier den norske journalisten Thomas Persson, som i sommer var på Ibiza for å lage reportasjer om øya.

Sa opp stillingen

De lokale reaksjonene mot utsvevelsene er blitt så kraftige at den britiske visekonsulen på øya, Michael Birkett, før helga sa opp stillingen i skam. Han orket ikke alle historiene om unge jenter og gutters «degenererte oppførsel». Nå reiser han hjem. Birkett var ikke tilgjengelig for kommentar i går, men andre britiske diplomater nøler ikke med å dele ut skyld også til norske ungdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer