Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Elsker, slåss og drikker til de stuper

OSLO/LONDON (Dagbladet) : For første gang på sju år har norske charterselskaper i sommer satset på ferieøya Ibiza. Men allerede før sesongen er over, kommer sjokkrapportene om sex, fyll og dop blant norske ungdommer som har besøkt øya i tusentalls.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til høsten vil de norske charterselskapene evaluere det populære reisemålet.

Lokalbefolkningen på Ibiza er opprørt over ville, fulle og sexfikserte ungdommer, som de mener oppfører seg som dyr.
Unge jenter har tatt av seg trusene i offentlige barer, andre er observert mens de masturberte på hotellbalkonger.

«Sex på stranda» og «Spis iskrem fra kelnerens navle» er blant tilbudene barene reklamerer med.

- Slipper seg løs

- Alle som reiser til Ibiza, slipper seg løs. Nordmennene jeg traff i sommer er like gale, selv om britene kan være hakket verre enn alle andre. De som reiser til festebyen San Antonio, er ungdom i alderen 18- 30 år, de elsker, slåss og drikker til de stuper. På gata ble jeg tilbudt dop, til tross for at det nå er mye dopkontroll på øya, sier den norske journalisten Thomas Persson, som i sommer var på Ibiza for å lage reportasjer om øya.

Sa opp stillingen

De lokale reaksjonene mot utsvevelsene er blitt så kraftige at den britiske visekonsulen på øya, Michael Birkett, før helga sa opp stillingen i skam. Han orket ikke alle historiene om unge jenter og gutters «degenererte oppførsel». Nå reiser han hjem.
Birkett var ikke tilgjengelig for kommentar i går, men andre britiske diplomater nøler ikke med å dele ut skyld også til norske ungdommer.

- Dette har ingenting med nasjonalitet å gjøre. Norske ungdommer er ikke annerledes enn britiske. Ibiza er synonymt med billig alkolhol, ferie og mange unge folk, sier Rosa Lazaro ved den britiske ambassaden i Madrid til Dagbladet.

Hippie-stemning

Slik forklarer Thomas Persson de ville tilstandene:

- På Ibiza treffes mange folk som vil akkurat det samme, det er som en slags hippie-stemning. En reiser ikke til Ibiza for å slappe av.
Han forstår godt at foreldre hjemme i Norge kan bli sjokkerte over hva de hører fra Ibiza.

- Hvis de har ville barn fra før, er det kanskje ikke så lurt å sende dem til Ibiza. Livet er annerledes enn i tørre, kjedelige Norge. Men at noen viser puppene sine på en klubb, betyr ikke nødvendigvis at de er fulle av ecstacy. På Ibiza gjør en slikt for moro skyld, sier Persson.

Elsket og hatet

Ibiza har vært berømt og beryktet i flere tiår: Her ble housemusikken oppfunnet, stedet eksploderte i dop og fest i løpet av 1980-tallet.
Øya ble så tatt av norske turistkart i sju år. I vår ble den igjen et chartermål for norske turister. Rundt 3000 nordmenn har besøkt øya i løpet av sommeren.

For mange briter er dette festeøy nummer én, hvor en finner diskoteker som kan være opp til 40000 kvadratmeter store. San Antonio er den hotteste festbyen, og enkelte engelske nattklubber flytter til Ibiza for sommeren. Målgruppen for Saga er ungdom. De utgjør 80- 90 prosent av charterkundene som sendes til San Antonio.

SEX OG FYLL:</B> Allerede før første sesong er over, kommer sjokkrapportene om sex, fyll og dop blant norske ungdommer på ferie på Ibiza.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!