Elskerinne kan felle Røkke-bedragere

BERGEN (Dagbladet): Carina Dillonaier (27) kan bli kronvitne i straffesaken mot Kurt Thorsen og advokat John Adamsen. De er tiltalt for å ha forsøkt å bedra Kjell Inge Røkke for 845 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som elskerinnen til en av de sentrale aktørene i saken var Dillonaier med til hotellet hvor dokumenter skal ha blitt signert falsk. Den danske avisa Ekstra Bladet beskriver den unge kvinnen, som var overassistent i det danske PFA Byg, som sexmodell i PFA-systemet. Avisa hevder at hun kan komme til å felle de tiltalte Kurt Thorsen og advokat John Adamsen - og samtidig avkle den tidligere toppadvokaten Robert Koch-Nielsen hans gode rykte.

Forelsket

Saken skal være at Carina Dillonaier forelsket seg i sin sjef Rasmus Trads. Uten selv å vite noe som helst om de falske garantidokumentene på til sammen fire milliarder kroner ble den vakre kvinnen ført inn på scenen til den største finansskandalen i dansk historie.

Det var 13. januar i år at Carina var sammen med Rasmus Trads. De kjørte sammen til Hotel Admiral i København, hvor PFA-sjef André Lublins falske underskrift skal ha blitt nedtegnet på en selvskyldnerkausjon til Kjell Inge Røkke.

Det skal være nettopp denne dagen som er den svakeste i forsvaret for den hovedtiltalte Kurt Thorsen. Trads har forklart at han i løpet av 15 minutter sammen med Kurt Thorsen i hotellets foajé laget de falske underskriftene - og at Thorsen tok konvolutten med de falske dokumentene med seg.

Det benekter Thorsen. Han forklarer at han først halvannen time seinere så dokumentene da han var på restaurant Alsace, hvor han spiste middag med sin eks-kone Lone Horup. Det er motstridende forklaringer om hvordan papirene er blitt fraktet fra hotellet til restauranten.

Observerte

Mens Trads, Thorsen og andre jobbet med forfalskning av dokumenter, skal Carina Dillonaier ha spasert utenfor hotellet og lagt merke til hvem som kom og gikk.

Advokat John Adamsen er tiltalt for å ha bevitnet den falske Lublin-underskriften. Han påstår også å ha vært på Hotel Admiral 13. januar. Han sier at han kom like etter at Kurt Thorsen hadde forlatt stedet, at han så at Trads undertegnet dokumentet, men at han ikke samtidig så den falske Lublin-underskriften. Advokatens problem er at verken Trads eller hans elskerinne Carina Dillonaier har sett ham på hotellet.