Elskerinne stakk av med luksusbil

Bedrageritiltalte Trond Kristoffersen (47) kjøpte en svart Mercedes kabriolet til sin tidligere elskerinne i London. Hun solgte bilen for 400 000 kroner og stakk av med pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor ble også Kristoffersen i går møtt med enda en tiltale da han inntok tiltaleboksen i Oslo tingrett. Etter at han ble slått personlig konkurs 12. desember 2002, mener Økokrim at han har unnlatt å opplyse om en rekke formuesgoder.

I den omfattende tiltalen mener Økokrim at Kristoffersen også har unndratt en svart Mercedes CLK 450. Bilen skal den tidligere finansdirektøren ha kjøpt i 2001 til sin tidligere elskerinne, Ruth Elliot, i London.

Stakk av

Under de første avhørene fortalte Kristoffersen til politiet at han ikke kjente til bilen. Seinere skal han ha forklart at han misforsto spørsmålet og trodde at man snakket om en bil av merket Chrysler. Ekselskerinnen skal ha solgt bilen for rundt 400 000 kroner, og siden har ingen sett pengene. Ruth Elliot er ikke oppført på vitnelista til påtalemyndigheten.

Kona til Trond Kristoffersen forstår ikke tiltalepunktet.

- Dette er jo helt sykt. Elliot stakk av med bilen, og hun slipper straff, mens Trond må svi for det også. Fins det ikke rettferdighet i verden? sier kona, Yaa Kristoffersen (34).

Slipper straff

Økokrim mener at Kristoffersen sendte en e-post 9. april 2003 til kvinnen mens han var på frifot. Her ble hun instruert om å sette pengene inn på kontoen til en tidligere advokat som styrer et av de omstridte selskapene. Pengene skal aldri ha dukket opp der. Og Kristoffersen skal i en rekke e-poster ha blitt enig med Elliot om at de skulle dele pengene likt.

- Det stemmer at Mercedesen ble solgt, og de pengene kan vi nok se langt etter. De er nok brukt opp, sier bobestyrer, advokat Kjell Dagestad, til Dagbladet.

STAKK AV: Ekselskerinnen Ruth Elliot stakk av med en svart Mercedes kabriolet, solgte bilen, og beholdt pengene.